Verbouwing gemeentehuis nadert

Het gemeentehuis aan de Laan in Schagen wordt vanaf september verbouwd. Dit houdt in dat inwoners voor hun paspoort, rijbewijs en andere burgerzaken tijdelijk niet meer terecht kunnen in Schagen, maar in Tuitjenhorn. Het gemeentehuis is in de periode van 26 september 2016 tot maart 2017 aan de Oostwal 2 in Tuitjenhorn.

Het gemeentehuis aan de Laan 19 gaat dicht op donderdagmiddag 22 september om 12.00 uur. De gemeente blijft wel telefonisch bereikbaar, al zal bij specifieke onderwerpen niet doorverbonden kunnen worden en later worden teruggebeld. Het tijdelijke gemeentehuis in Tuitjenhorn opent maandagmorgen 26 september. Vanaf die datum werken we volledig op afspraak. Vrije inloop is niet mogelijk, tenzij het slechts gaat om het afhalen van documenten.

Besparing
De reden voor de verbouwing is niet alleen renovatie. Alles wat de gemeente doet, moet bijdragen aan de best mogelijke dienstverlening voor onze inwoners en ondernemers, tegen de laagst mogelijke kosten. Dat betreft dus ook de huisvesting. Omdat werken in twee panden minder duur is dan in drie. Dit kost ook minder tijd en vervoersbewegingen. De gemeente wil de inwoners gastvrij ontvangen en sneller van dienst zijn: op één locatie. Op de website www.schagen.nl/gemeentehuis zijn tekeningen te zien van de nieuwe publieksruimte en hoe het gemeentehuis aan de Laan 19 in Schagen er verder uit komt te zien. Ook is hier een route vanaf Schagen te zien naar het tijdelijke gemeentehuis in Tuitjenhorn.

Meer publieksruimte
Vanaf september wordt gebouwd aan een grote publieksruimte in het gemeentehuis aan de Laan in Schagen. In het publiekscentrum vindt straks alle dienstverlening aan de inwoners: burgerzaken, bouwzaken en COWWI (centrum ondersteuning Wijkteams Werk en Inkomen). Daarnaast verbouwen we het kantoordeel, zodat meer mensen kunnen werken en het kantoorpand aan het Westerpark niet meer gehuurd hoeft te worden.

De gemeenteraad blijft gedurende de verbouwing wel vergaderen in het gemeentehuis, omdat deze vergadering slechts eenmaal in de zes weken plaatsvindt. Daarvoor kan de aannemer nog wel de werkzaamheden even stil leggen en alles opruimen voor een veilige vergadering. De vergaderingen van de commissies zullen plaatsvinden in het pand van Noorderkwartier in Schagen.

De publieksruimte verhuist dus tijdens de verbouwing, tussen 26 september en maart, naar Tuitjenhorn. Nadere informatie staat op www.schagen.nl/gemeentehuis

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info