Verdienstelijke prestaties wielrenner Adne van Engelen

Wielrenner Adne van Engelen heeft onlangs gekoerst in Nederland. De wielrenner van de West-Frisia-formatie kwam in actie in de Ronde van Noordwijk, de kermisronde van Rozendaal en de laatste wedstrijd om de topcompetitie. Een verslag:

Woensdagavond 7 september reed Adne van Engelen de Ronde van Noordwijk over tachtig kilometer, dichtbij Haarlem. De goede benen uit de Pyreneeën bleken er nog steeds te zijn en hij reed de hele koers voorin mee. Met een dertiende plaats reed hij weer een mooie uitslag. De dag erop in de kermisronde van Rozendaal, eveneens over tachtig kilometer, ging het nog wat beter en finishte hij als zesde.

Meesterknecht
Zondag de 11e september werd de laatste wedstrijd in de topcompetitie verreden in en rond Kerkrade in Zuid-Limburg. Hier moest een omloop van dertien kilometer twaalf keer worden gereden. Adne’s ploegmaat bij WV Westfrisia, Folkert Oostra, stond tweede in het klassement van clubrenners. Deze renners worden niet gesponsord, in tegenstelling tot de vele renners in de zogenoemde continentale ploegen, zoals de opleidingsploeg van Rabobank. Het zware parcours met vele steile hellingen uit de Amstel Gold Race was Adne op het lijf geschreven. Beide West-Frisianen konden zich voorin handhaven. Hierbij had Folkert, die in een lichte vormcrisis verkeerde, veel profijt van de klimmersbenen van Adne in de prima uitgevoerde rol van meesterknecht. Na 155 zware wedstrijdkilometers behaalden Adne en Folkert een verdienstelijke 24e en 26e plaats. Folkert behield hierdoor de tweede plaats in het klassement voor clubrenners. Een mooie prestatie van het hele West-Frisia-team.