Verkeersongeval in ’t Zand

Dinsdagavond omstreeks 22.15 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Groteweg. Agenten waren op zoek naar een bestuurder die eerder op de avond een ongeluk had veroorzaakt in Alkmaar. Doordat het alleen blikschade betrof kon de bestuurder zijn gegevens achterlaten bij de tegenpartij en zijn weg vervolgen. De tegenpartij vermoedde echter dat er alcohol in het spel was en meldde dit bij de politie.

Tijdens de zoekactie kregen de agenten een melding van een auto die op zijn kop op de Groteweg lag. Ter plaatse bleek het de auto te zijn die de politie zocht voor de aanrijding in Alkmaar. De 48-jarige bestuurder uit Anna Paulowna heeft vermoedelijk de macht over het stuur verloren en is gaan slingeren. Hierbij raakte hij een paal in de berm en is met zijn auto op de kop terecht gekomen.
De man is overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en zijn voertuig was onverzekerd. Er is onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval en is er een bloedproef afgenomen bij bestuurder.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info