Vernielingen aan vuilnisbakken en verkeersborden

In de gemeente Schagen is er een toename van vernielingen. De laatste paar weken zijn er door de hele gemeente vuilnisbakken, verkeersborden en zelfs een smileybord opgeblazen. Heel vervelend. Een vuilnisbak vervangen kost al snel rond de 500 euro. De schade is nu al opgelopen tot 10.000 euro.

Wethouder Hans Heddes: “Het opblazen van objecten levert gevaarlijke situaties op. Ik moet er niet aan denken dat er straks nog iemand bij een ontploffing gewond raakt. Alle schade wordt bovendien betaald uit ons gemeenschapsgeld. Wij willen dit natuurlijk voorkomen. Heeft u iets verdachts gezien? Meld dit dan meteen bij de politie. Dit moet voor onze veiligheid een halt worden toegeroepen!”

Vervangen

De kapotte vuilnisbakken worden door de gemeente weggehaald. In het nieuwe jaar plaatst de gemeente ze terug. Wanneer de rust is weergekeerd. Verkeersborden worden vanzelfsprekend meteen vervangen.

Melden

Ziet u een vernield object, meld dit dan via FIXI.nl. Dan kan de gemeente het weghalen, eventueel vervangen en aangifte doen van vernieling.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info