Verslag 1e kaartavond seizoen 2022-23

Verslag van de eerste kaartavond van seizoen 2022-23 op 18 november 2022 uur in de IJsstolp.

Gebroken met de traditie om te kaarten in het café/China Wok was het onze voorzitter er alles aan gelegen om het de kaartleden goed naar de zin te maken in onze eigen ijsstolp. Met het erf ruim om knap te kunnen parkeren, de lichten aan om de in de sloot lopers geen excuses te geven en een extra zakje zaagafval in de kachel bezorgde hij de voltallige vergadering een Stolper warmedekengevoel. Iedereen stond in de startblokken om te gaan kaarten dus moest de ledenvergadering niet te veel tijd van de avond stelen. De vergadering luisterde ademloos hoe de secretaris de notulen voorlas en hoe de penningmeester een beeld gaf van de financiële positie. De kascontrole commissie verhaalde dat de kas klopte, dus de kaarten konden op tafel.

Met 12 koppels aan 6 tafels geleend van de kermis barste de strijd los. Na een paar potjes warmdraaien werden de eerste tekenen van geluk, pech, voorsprong en desillusie duidelijk. Genoemd moet worden dat de winnaars van vorig seizoen deze keer maar niet genoemd moeten worden. Hun tegenstanders namen na 1 boom de leiding in het klassement. De vakkundige bediening door Suzanne en Jaco werd door iedereen gewaardeerd. Honger en dorst hoefde in de ijsstolp afgelopen vrijdag niet voor te komen. Met de drankspier gesmeerd en de snacktrek geledigd begon het kaartpeleton aan de volgende boom.

Alles werd door alle koppels uit de kast gehaald om de eerste kaartavond tot een succes te maken. De temperatuur liep automatisch op en er had tijdens deze serie nog wel een geluidisolatieplaatje meer tegen het plafond aan gemogen. De een had een drankje nodig om wat moed in te drinken en de ander om wat teleurstelling weg te spoelen, maar uiteindelijk was ons onvermoeibaar bedieningskoppel winnaar van de tweede boom.

De derde en laatste boom van deze avond bracht weinig verandering in de tafelschikking: Ronald en Arjan werden eerste met 5873 punten. Hun tafelgenoten Alex en Bianca bleven 2 met 5058 punten en dat voorkwam dat Alex een weekje met rotwerk tegemoet ging. Andre en Koos werden derde met ruim 4800 punten. Jan en Wil (4773 punten) en Ruud en Peter (4752 punten) zaten elkaar krap op de hielen. Berto en Vera werden op de 6e plek winnaar van een slagroomschnitt met 4658 punten. Zij lieten een schnitt staan, die Kees maar wat graag mee naar huis wilde nemen. De overige spelers zaten in de 4200-4300 punten. Op de poedelaars na. We mochten hun naam niet noemen omdat het Bert en Cor waren, maar zij haalden een schamele 3795 punten.

De nazit was ook goed voor elkaar. Prijzen werden genuttigd en de hut bleef behagelijk. Alleen de taart van Kees mocht van hem niet in stukken verdeeld. Kees had echter niet gezegd dat de schnitt niet geruild mocht worden voor een baksteen. Deze kans werd gegrepen toen Kees even druk was met zijn eigen gezeik. Wat hadden we er graag bij geweest toen de taartdoos bij Florina in de winkel openging en het mes een steen van Dekker trof in plaats van de lekkere slagroomschnitt. Misschien kan ik jullie hier in het volgende verslag meer over vertellen.

De volgende kaartavond is vrijdag 16 december om 19.30 uur!

1 Ronald en Arjan    5873

2 Alex en Bianca      5058

3 Koos en Andre      4814

4 Jan en Wil              4773

5 Peter en Ruud       4752

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info