Verslag 2e kaartavond seizoen 2022-23

Verslag van de tweede kaartavond van seizoen 2022-23 op 16 december 2022 uur in de ijsstolp.

Er was wat discussie over de aanvangstijd van deze tweede kaartavond. Alles was immers anders, dus misschien de kaartstart ook wel, moet menigeen gedacht hebben. Na het toepassen van hoor en wederhoor is besloten om voortaan (net als in het verleden) te starten om half 8. Dat geeft ruimte voor de napraatronde. Na invliegen van Suus waren we compleet om met wederom 6 tafels de strijd om het Stolper Klaverjas ijskampioenschap voort te zetten. Alle ogen waren op Ronald en Arjan gericht en werkelijk alles werd uit de kast gehaald om de poten onder de virtuele troon vandaan te zagen. Ze mochten dus ook vast niet aan hun vaste tafeltje zitten die vorige keer zoveel geluk bracht. Piet en Aize werden gebeld, de synergie tussen de verse Suzanne en Frans (4 pitten) was ook ongekend, Cor en Tiny werden als kaart coryfeeën in stelling gebracht en Bert en Cor hadden eindelijk ook weer eens een goede avond. Dit was meteen de top 4 van de avond met alle boven de 5000 punten, die Ronald en Arjan op een vijfde plaats deden belanden. Jan en Wil zaten hier krap op door een laatste slooppartijtje. Dit geweld maakte dat het onder in de hitlijst ook dringen was. 6 koppels onder de 4300 punten met een trotse Willem en Lodewijk als rode lantaarndragers.

Wat dit betekende voor het algemeen klassement is nu nog onbelangrijk. Belangrijk te vermelden is dat de bediening weer uitmuntend was (bedankt dames!) en het weer een heel gezellig avondje was.

1 Aize en Piet               5414

2 Suzanne en Frans    5236

3 Cor en Tiny                5039

4 Bert en Cor                5039

5 Ronald en Arjan       4798

Ook belangrijk is het onder de aandacht brengen van de klaverjasclinic. Vrijdagavond 6 januari start 19.30 is er een mogelijkheid het edele klaverjas kaartspel onder de knie te krijgen. Onder leiding van ervaren leermeesters worden de (on-) mogelijkheden van dit spel uit de doeken gedaan voor alle leden die het klaverjassen willen leren. Opgeven bij Ronald en niet zenuwachtig zijn, maar gewoon komen als je twijfelt. En je kan best een dagje later op vakantie Remco. Het wordt hier vast gezellig.

Meteen maar door met het verslag van het Stolper kampioenschap priksleeën want Fonzy heeft toch geen tijd om zelfs maar zijn kont te krabben. Op een perfecte ijsvloer werd afgelopen zondag op de valreep van 2022 en net voor de finalewedstrijd Frankrijk – Argentinië gestreden om het Stolper prikslee kampioenschap 2022. Van heinde en ver volgden diverse ijsclubleden een ster om na soms een lange reis uit te komen bij een gele vlag hoog in de lucht gehouden door het blinkende materiaal van onze aannemer. In een lekkere warme ijsstolp, omgeven door uw ijsbestuur (een os en een ezel zaten vast ook wel tussen het publiek, er was zelfs een rendiertje) vonden zij daar in een winkelmandje vers gekochte en door bakker Peter gesponsorde prijzen waarom gestreden kon worden. Jezus wat hadden we het gezellig. Hoe de strijd precies verliep ga ik hier niet opschrijven omdat het niet te doen is. Dan moeten jullie volgende keer zelf maar komen kijken. Kampioensteam is geworden: Patricia van der Salm, Jos de Wit en Bas Stolp. Twee werden Marloes Kerckhaert, Piet van der Ploeg en Martijn Dekker. Derde op het podium werden Anouk Dekker, Cees Donker en Frank Zwaan. Allemaal gefeliciteerd en namens iedereen bedankt voor het delen van de prijzen zodat uiteindelijk iedereen winnaar was en het nog lang onrustig bleef in de IJsstolp.

 

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info