Verslag alle gebeurtenissen rond de ijsbaan op de Stolpen tussen de tweede kaartavond van seizoen 2022-23 t/m heden.

Allereerst de klaverjasclinic in onze ijsstolp. 22 klaverjaslustigen zetten op deze avond hun eerste schreden op het klaverjaspad. Na een korte algemene introductie van de beginregels bleven op 5 tafels de kaarten geopend. Onder leiding van 5 ervaren leermeesters werd besproken en bediscusseerd welke kaart het beste gespeeld zou kunnen worden. Stoom kwam uit het gebouwtje en voor sommigen was de avond te kort om alle indrukken goed te kunnen verwerken. Daarom het vervolg van de clinic op 3 februari a.s. Wederom opgeven bij Ronald en we maken er weer een gezellig en leerzame avond van. Op het programma staan de actiepunten stuk/roem en we zullen onze telskills gaan verfijnen.

                                             

Daarna de derde drive avond. Met een mooie opkomst. Arjan en Ronald kwamen net 1 puntje te kort om met de taart naar huis te gaan. Dit kwam door een zware kampioenstafelpot tegen Jos en Frans, waardoor Marian en Florina vanuit de achterhoede met het zoet naar huis mochten gaan. Willem en Lodewijk werden derde. Uiteraard kwamen Arjan en Ronald door deze avond wel vaster in het zadel van het algemene klassement te zitten. Volgende drive is 17 februari, dus iedereen heeft nog voldoende tijd om bij te trainen (zie hiervoor ook de clinic op 3 februari). Ook leuk om te vermelden is dat we door de clinic de eerste nieuwe deelnemers op onze drive mochten verwelkomen. Naar vernomen was het resultaat naar tevredenheid en werd ook de nazit erg gewaardeerd.

1 Marian en Corina      5458

2 Ronald en Arjan        5457

3 Willem en Lodewijk  5151

4 Frans en Jos              4962

5 Vince en Marloes      4937

 

Tussenstand (beste 2 uit 3)

1 Ronald en Arjan        11330

2 Aize en Piet                 9880

3 Marian en Corina        9751

4 Bert en Cor                9618

5 Alex en Bianca            9492

 

Tenslotte op 28 januari de viering van ons 113-jarig bestaan. Met niet heel veel mensen, maar de mensen die er waren maakten het gemis van de niet aanwezigen meer dan goed. Een leuke reden voor een gezellig samenzijn. De avond hoefde niet heel laat te eindigen en dat was maar goed ook, want de jagermeister smaakte naar meer.

Groeten allemaal en tot 17 februari, 19.30 in de IJsstolp,

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info