Verslag bijzondere klaverjasdrive Geel-Zwart

Verslag klaverjasdrive Geel-Zwart: Maandag 19 januari op weg naar het Geel-Zwart paviljoen. Ter hoogte van de sporthal tref ik Jos Tesselaar die dienst zal doen achter de bar. Na een hartelijke groet, valt plotsklaps alle verlichting uit. Aardedonker en alles net opnieuw bestraat. Hoe bereiken we het paviljoen? Welnu, schuifelend en struikelend, Jos voorop. Als er toch iemand moet vallen, dan hij maar eerst.

Maar ook het paviljoen ziet zwart, behoudens enige noodverlichting. Desalniettemin weten 23 klaverjaskoppels binnen te dringen. Bij het schaarse licht van tientallen waxinelichtjes volgt beraad op hoog niveau. De eerste berichten zijn slecht. De verduistering zou wel eens tot kwart over negen kunnen duren. Afspraak: we wachten tot acht uur. Brandt het licht niet dan gaan we naar huis. Want ook de kachel en koffiezetapparaat doen het natuurlijk niet. En wat doet de bierkoeling? Het fatale moment nadert snel. Bijna zijn de jassen al weer aan. Maar dan, omstreeks vijf voor acht, ziet de wereld er weer verlicht uit. Alles doet het weer.
In volle vaart wordt alles in gereedheid gebracht. Met dank aan Joop Bleijendaal is de inschrijving en lotenverkoop snel gebeurd en kan er worden begonnen.De kookwekker bepaalt dat de eerste pitprijs, Nissan ruitenkrabbers, in handen valt van Bo en Collin (die van Con Zelo). In de tweede ronde zijn de dames Van Vegten de gelukkigen. Snert, beschikbaar gesteld door slager De Ruijter maar gekocht bij onze eigen Andringa. En in de derde ronde worden Mireille en Jeroen verblijd met een heerlijk warme muts van Martin Schilder Bedrijfsauto’s (met dank aan Ronald).
In de verloting gaat Maarten Groot er met de hoofdprijs, de zeer goed gevulde levensmiddelenmand, vandoor. Met de tweede prijs in de drive kon zijn avond niet meer stuk. Zijn maat wist de mand van hoofdprijswinnaar Jeroen “af te troggelen”. Jawel, Ed en Jeroen waren weer eens de winnaars.
Met grote dank aan Jos voornoemd, Jos de Moel en Danny Gouda werd de avond evengoed nog op tijd afgerond. Tot in februari. Het klaverjascomité.

Klik hier voor de stand.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info