Verslag en Foto’s Pleinfeest 2019

Het was weer een gezellige boel afgelopen zaterdag op ons dorpsplein. Sterker nog, het was goed toeven zelfs op ons knusse dorpsplein met als thema dit jaar ‘Amsterdam’. Een authentiek draaiorgel zorgde al voor een fraaie binnenkomst. De zesde editie van het pleinfeest kende fantastische weer, met een heel aangename temperatuur. Het bleef mede daarom ook lang gezellig en druk.

Zo’n 175 dorpsgenoten genoten van een heerlijke Amsterdamse sfeer. Een pikketanissie vooraf, een harinkje erbij en dat met de geweldige muzikale omlijsting van het Pettemer (en een flink gedeelte Zandtemer) koor ‘de laatste druppel’ onder dirigenten leiding van maestro Cees Langedijk.

Menig bekende Amsterdamse meezinger stond op het repertoire en zorgde voor een ongedwongen sfeer. Even na half zes stond het menu op het programma. De Topkoks Judith en Anita van De Zandstee hadden een smaakvol driegangen menu samengesteld met een zoete aardappel soep vooraf, een Amsterdamse stoofschotel, Amsterdamse krieltjes en diverse salades. Als toetje stond er een heerlijke warme wafel met Amsterdamse kersen en slagroom op de kaart. Alle pannen raakten schoon op in ieder geval.

Na afloop toog iedereen huiswaarts met een zakje tulpen uit Amsterdam, hoe gaat het liedje ook al weer: 1000 gele, 1000 rode, wensen jouw het allermooiste…………….enz.
Volgend jaar is er weer een Pleinfeest, volg ons ook op Facebook op ‘pleinfeest ’t Zand’.

Dit evenement wordt georganiseerd door de Dorpsraad, de Zakenclub en de Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten. Dat kan ook alleen maar met de hulp en medewerking van Jo van de Vro, de Spar, Bloemsierkunst Florina, Houtbouw, Sasja Schouten, Ben vd Vlugt, EHBO Ben Wissink, S.V. Geel-Zwart 30, bakkerij Slijkerman, Muller Belettering, Volendammer vishandel Hein Buijs, bloembollenkwekerij Paul Broersen, gemeente Schagen, fotograaf Andre Sonderman, International Security Partners, Mondial Uitzend BV, slagerij Andringa, kortebaan vereniging ‘de Volharding’, www.tzand.info en de Sportvriend.

Klik op onderstaande afbeelding om naar de foto’s te gaan die gemaakt zijn door André Sonderman:

Klik op onderstaande afbeelding om naar de foto’s te gaan die gemaakt zijn door Bob Brandt:

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info