Verslag Klaverjassen 25 oktober 2021

Wat waren we blij dat het weer kon. Voor het eerst in anderhalf jaar kon er weer geklaverjast worden in de kantine van Geel-Zwart. Vooraf hadden we als organisatie geen idee wat we aan tafels moesten verwachten. Maar uiteindelijk waren we blij verrast om toch 19 koppels te verwelkomen in De Leeuwenkuil. Op 25 oktober bonden zij de strijd met elkaar aan. En gezien de eindstand van de avond is er flink geoefend tijdens de afgelopen periode. Onder het genot van een hapje en een drankje, zetten de deelnemers allemaal hun beste beentje voor om de felbegeerde boodschappenmand binnen te hengelen. Achter de bar zorgden Hesther Broersen en Ruud van den Berg dat niemand wat te kort kwam.

Het kaarten zelf dan. Of beter gezegd de kaarten zelf. Want wederom hebben we Ancotech (Jaap Wit) bereid gevonden om weer nieuwe kaarten aan te bieden waar we dit seizoen (hopelijk) mee kunnen klaverjassen. Ook dit jaar hebben wij weer de zogeheten pitprijzen. Het principe is eenvoudig. Er wordt een wekker gezet, teneinde iedereen gelijke kansen te geven. Vervolgens wordt er het sein gegeven en de eerste die na dit signaal een pit binnen haalt, ontvangt de zogenoemde pitprijs. Deze prijzen worden gesponsord door SPAR Nielsen, Florina en de Geel Zwart kantine. Deze avond waren met name Niek en Rob in vorm. Niet minder dan 2 maal wisten zij de pitprijs op te eisen. De 3e pitprijs ging naar Wilma en Ria. Na twee ronden werd er ook nog de welbekende loterij gehouden. Hierin ging de boodschappentas naar… Age Nielsen. Aangezien de beste man grossiert in boodschappen, gaf hij de gewonnen prijs terug aan de loterij. Hierdoor kwam de tas uiteindelijk bij Ruud van de Berg terecht.

De einduitslag zelf, daar kunnen we kort over zijn. Lida en Marjan veegden deze avond met iedereen de vloer aan en werden met geruime voorsprong op de concurrentie de eerste winnaars van dit seizoen. Ronald en Wilco wisten na een sterke eindsprint uiteindelijk beslag te leggen op de 2e prijs. Het podium werd gecompleteerd door Henk en Tiny. De eerste boerenkool voor de poedelprijs ging naar Johan en Jeroen. Al met al een bijzonder geslaagde eerste avond.

Helaas moeten we toch af sluiten met slecht nieuws, al zal dat voor velden niet als een verrassing komen. De november drive, welke op maandag de 22e gepland stond, kan door de huidige maatregelen van de overheid, helaas geen doorgang vinden. Dat betekent dat, ijs en weder dienende, de volgende drive op maandag 20 december plaats zal vinden. Hopelijk tot dan! Hieronder voor de volledigheid de eindstand van de drive en logischerwijs ook meteen de stand in het kampioenschap.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info