Verslag laatste klaverjasdrive Geel-Zwart

Deze avond geen mist, geen stroomstoring of andere beletsels voor een gezellige klaverjasavond in het Geel-Zwart paviljoen. De laatste van het seizoen 2014/2015. Met “slechts” 12 tafels maar met uitstekende bediening in de personen van Jos Tesselaar, Jos de Moel en Ruud van den Berg. Het dienstdoende bestuurslid, voorzitter Marcel Noppen, bleek met de noorderzon vertrokken, of met de zuiderzon. Hoe dan ook, hij was er niet. Dat gold overigens ook voor een aantal vaste koppels, zoals John, Jaap, Jack en Perry die op vakantie gingen terwijl ze wisten dat er geklaverjast moest worden.

De pitprijzen waren deze avond voor Carla en Trees (Nissanhorloge), Bas en Marco (een heerlijke muts van Martin Schilder Bedrijfswagens) en de dames Van Vegten (snert met worst van Jack de Ruijter). In de verloting ging de beroemde boodschappenmand naar Henk Tuinstra die bij het kaarten met zoon Martijn ook nog in de prijzen viel. Dubbele pret dus.
De eerste plaats was deze avond voor Sjaak de Groot en biologische bollenboer John Huiberts. Laatstgenoemde had recent bezoek van staatssecretaris Sharon Dijksma die daar over gaat. Kennelijk had dit bezoek niet alleen invloed op de kwaliteit van zijn bollen maar ook op de juiste keuzes bij het kaarten. Helaas missen we op dit moment een staatssecretaris van justitie (die over gokken gaat) maar anders had ik hem zeker aangeraden ook eens bij John te gaan kijken. Jammer voor Fredje Teeven.
De bijgaande stand is tevens de eindstand waarbij het slechtste resultaat per koppel in mindering is gebracht. En de oplettende lezer ziet onmiddellijk dat er iets grondig fout is gegaan. De derde plaats werd door het klaverjascomité toegekend aan Jos Smit en Hans Dudink. Dit ondanks de inzet van de laptop. Een zeer grove blunder met excuses aan Mark van Woesik en Luke Broersen. Zij hadden die prijs moeten krijgen. Hierbij dus het dringende verzoek aan Jos en Hans om de prijs alsnog aan Mark en Luke te overhandigen. Mea culpa, Mea culpa, Mea maxima culpa!!!
Het klaverjasseizoen zit er op. Zes mooie en gezellige avonden met grote dank aan de Kantinecommissie, assistente Mireille en, uiteraard alle deelnemers. Wellicht tot volgend seizoen.
Klik hier voor de eindstand.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info