Verslag MTB Burgh-Haamstede

Een verslag van Cees Donker

25 maart LJC Burgh-Haamstede:
De derde LJC is verreden onder zomerse omstandigheden op Schouwen-Duivenland op het Patrick Tolhoek parcours. Vanuit ’t Zand reed er 1 renner mee:
Cat. 7; Coen Donker startte in een veld van 32 deelnemers die allen op scherp stonden. De start ging prima en na een halve ronde was er een kopgroep van vier personen inclusief Coen. Hij heeft het kopwerk op zich genomen voor de eerste twee ronden. In de derde ronde viel nummer vier uit de kopgroep. In de vijfde en laatste rond ging Coen met een mederenner het tempo sterk opvoeren en nummer drie viel uit te kopgroep. Het werd dus fietsen voor plaats 1 en 2. Beide renners gingen voor de eerste plaats wat in een eindsprint in Coen zijn voordeel uitkwam door met fietslengte verschil als eerste over de meet te finishen.

25 maar NL-CUP LJC Burgh-Haamstede:
Nieuwelingen: Hier startte Binck Burger in een veld van 60 renners. Het was een lang parcours met veel hoogtemeters, zandbakken en klimmetjes die gelopen moesten worden. Binck heeft prima gefietst tijdens deze zomerse wedstrijd en finishte als 39e.
Junioren: Gijs Burger is gestart in een veld van 33 voorinschrijvingen maar reed helaas lek gedurende de wedstrijd dus DNF.

Volgend weekend de LJC en NL-Cup in Oldenzaal.

MTB Burgh Haamstede Coen Donker

MTB Burgh Haamstede Coen Donker (2)