Verslag Oktoberfest – Pleinfeest 2018 (update)

Een verslag van Gerard Schouten

Update : Scroll naar beneden voor extra foto’s van André Sonderman

Hoewel het afgelopen zaterdag in meerdere opzichten geen stralende dag was, is de 5e editie van het  Pleinfeest toch weer een groot succes geweest. Zo’n 110 bezoekers hebben genoten van een heerlijke maaltijd en van het 16 koppige feestorkest, de Vrolijke Noot. Het ‘Sparplein’ was voor de gelegenheid veranderd in een dorpje van 4 feesttenten, omgeven door afzethekken die van prachtige houten panelen waren voorzien, waardoor het àpres ski gevoel al boven kwam.

Bij aankomst werd een ieder door Fleur op de foto gezet. Door Simone Buter was een mooi fotobord geschilderd van een stel in Beierse kledij en alle bezoekers van het feest konden daardoor ‘doen alsof’ zij een lederhose of dirndl aan hadden.

Vervolgens kreeg men bij binnenkomst een welkomstdrankje aangeboden, door 2 dames die ook prachtig waren gekleed in Beierse jurkjes. Het organisatiecomité, waaronder de leden van de Dorpsraad hadden namelijk kosten noch moeite gespaard en hadden zich in Beierse kledij gestoken. Was wel even wennen voor de dames en heren….

Het feestorkest is een onderdeel van fanfare Samen Voorwaarts uit ’t Veld/Waarland. En ‘oud Waarlanders’ die nu in ’t Zand wonen kwamen in het orkest zelfs nog oude bekenden tegen. Of het door die ontmoetingen kwam of door de sfeer, maar het orkest bleef maar doorspelen. Ze hadden er echt lol in en dat werkte goed door naar onze bezoekers. Prachtig !

Daarnaast had het orkest nog 3 acts tijdens hun optreden. Men had een nummer waarbij onderwijl, op de maat, een boomstam werd doorgezaagd. Heel vermakelijk. Verder was er een optreden van Alpenhoornblazers. Het valt niet mee om uit die enorme toeters, zonder ventielen, de verschillende tonen te vinden en dus goede muziek te maken. Maar door de blazers was flink geoefend en het klonk echt alsof we in de bergen waren. Tenslotte was er nog een aambeeldpolka, waarbij door de grote tromspeelster van het orkest in plaats van op de trom op het ambeeld werd gespeeld.

Het enige moment dat het orkest even was pauzeerde was op het moment dat het eten werd opgediend. Door de koks Jeffrey en Judith van De Zandstee was een heerlijke Beierse hamsoep met Pretzel gemaakt; Alsmede braadworst of Schnitzel met Jägersaus en Sauerkraut, rösti en Kartoffelsalat; en als dessert Apfelstrudel met vanillesaus.  Verrukkelijk.

Ter afsluiting nog een optreden van ons feestorkest en omstreeks 20:00 uur eindigde ons feessie.

Gelukkig waren veel bezoekers nog behulpzaam bij het opruimen van alle attributen. Waarvoor onze hartelijke dank.

Die dank gaat tevens uit naar:

Jan Schilder (Multiservice) die ons hielp bij het aansluiten van de toiletwagen van De Volharding (ook dank aan kantoor De Hey en de familie Jeninga voor het ‘lenen’ van water en stroom); De Spar voor de cateringfaciliteiten; Cock Tuin en BolleNoord voor het lenen van hun materiaal; Rob Dekker van Houtbouw voor de houtpanelen en het katknuppelcomité voor het beschikbaar stellen van 15 tonnetjes ter aankleding van ons feestplein.

Zonder al deze hulp kan een pleinfeest in de huidige opzet niet georganiseerd worden.

Het comité gaat zich beraden over het thema voor 2019. Mocht u een idee hebben, laat van u horen.

 

 

Ook André Sonderman heeft diverse foto’s gemaakt, hieronder te bewonderen:

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info