Verslag van de derde ronde Leliekeuren

Woensdag 31 mei heeft de derde ronde van het P-Tempoline NK leliekeuren in BolleNoord plaats gevonden.

Van de 15 vazen die ter keuring zijn geplaatst, zijn er 2 meer dan gemiddeld be(sp)roken. De door Lily Company ingezonden tuinlelies “Slate’s Morning” en “Pumilum” zijn door de vakjury niet beoordeeld als de mooiste inzending, maar wat is het een prestatie geweest ze hier zo te kunnen showen. Chapeau voor de inzender.

De complimenten houden niet op, enkele nieuwkomers hebben bijzonder goed gescoord. Een arrangeur, leliekweker en compleet onbekende van het lelie vak hebben hun angst overwonnen en hebben meegedaan. Hieruit is wederom gebleken dat kennis, ervaring of drempelfrees absoluut niet nodig is. Met een plaats in het middensegment, proeft deze keuring voor hen naar meer.

BolleNoord PLAZA stond vol met lelies van de West-Friese verdelaar “De Jong Lelies” uit Andijk. Prachtig vier en fris, stonden de lelies tijdens de keuring. Saillant detail is dat de lelies allen tegelijk zijn gesneden op maandag ochtend en dus geleidelijk uitkwomen. Werkbaar blad, groot knoppen aantal en lengte in de stelen kenmerkt de lijn van De Jong Lelies tijdens deze inzending. Alle vazen waren voorzien van 7 stelen wat een overzichtelijk en goed vergelijkbaar beeld gaf.

Bij de dames heeft Joke Vink deze week het beste de mening van de jury kunnen inschatten. Vooral de lagere cijfers werden goed ingeschat, wat voor een laag strafpunten aantal heeft gezorgd. Met een gemiddelde van 8,8 heeft Joke met slechts 3,4 strafpunten bijzonder goed gescoord. Iedereen maakt kans om te winnen bij het keuren, daarom gaat de taart deze week naar de eerst volgende die nog niet in de prijzen was gevallen; Sammy Kesteloo. Met een derde plaats, minstens zo verdiend. Eet smakelijk!

De senioren hebben hun uiterste best gedaan de dames bij te houden en dat is met de gemiddelde score gelukt; slechts 7,0 strafpunten gemiddeld. Echter, met slechts 4,9 strafpunten heeft Rob Burger het beste gepresteerd van het hele klassement. Zo zie je, de aanhouder wint! Gefeliciteerd Rob.

Niet te onderschatten is de junioren groep waarbij de familie Veldman goed vertegenwoordigd is. Hou Lara en Kiki goed in de gaten, de meiden gaan als de beste. Met een (!) puntje verschil heeft Kiki gewonnen en gaat met 6,0 strafpunten van haar overwinning genieten met haar welverdiende bioscoopbon.

Broer Karl heeft ook prijs; met slechts 4,9 strafpunten heeft hij een hele sportieve tweede plek weten te bemachtigen in het topklassement. In de strijdt tussen de broers Broersen is dat niet gemakkelijk! Winnaar was Nick met 4,6 strafpunten waarmee hij broertje en concurrent Luke met 0,5 puntjes voor kon blijven..

Wat wordt dit spannend volgende week!

Volgende week woensdag 7 juni zullen de deuren van BolleNoord om 8.00 uur open gaan om iedere keurder tot 20.00 uur de tijd te geven om te komen keuren. Deelname is gratis.

Het belooft een zeer gevarieerde inzending te worden met een gezonde strijd tussen de diverse klassementen.

De uitslagen zijn te vinden op de website: www.leliekeuren.nl en op de Facebook Pagina.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info