Verslag Voetbalquiz

Na een aantal tweede plaatsen is het team Green White Dynamite eindelijk gelukt om de Grote Voetbalquiz van Geel Zwart te winnen. Het Schager duo Ruud Dekker en Tim Bijpost won afgelopen vrijdag zelfs met overmacht. Ze winnen niet alleen de felbegeerde wisselbeker, maar ook passe partouts voor Zandstock Festival. Op de tweede plaats eindigde team Kuipers. Govert-Jan Jongejan en Joris de Haan begonnen ijzersterk in de finale, al bleek dit geen opmaak voor winst.

 

Om half acht ging de eerste voorronde van start. De deelnemers kregen 35 vragen voorgeschoteld. De verrassing van de avond diende zich meteen aan. De gebroeders Nick en Luke Broersen hadden een sterke serie. Met name op de Arsenal-gerelateerde vragen werd razendsnel het juiste antwoord gegeven. Zo wist de Broesoe Builders te raden hoeveel FA Cups de Engelse club heeft gewonnen. Met 21 punten was de finaleplek verzekerd. De tweede plaats ging naar Team Goudkust (Erik Deutekom en Pieter de Geus) met 10 punten.

De tweede voorronde was een spannende aangelegenheid. Team Kuipers en team Ibracadabra eindigden met 21 punten gelijk. Ruud Sneekes en Mats Dekker gaven het juiste antwoord op de doelpuntenmaker in de laatste WK-finale (Götze). Govert-Jan Jongejan en Joris de Haan wisten op te noemen welke club dit seizoen meer punten in uitduels behaalde dan in het eigen stadion: AZ. Een gokvraag moest beslissing brengen. De teams moesten raden wat de capaciteit van het stadion van Telstar was. Team Kuipers zat het dichts bij het juiste aantal van 3.060 plaatsen. Een eervolle vermelding was weggelegd voor team De Copa’s. Cees ‘Klos’ de Wit stond zijn maat Mattijs Bleijendaal goed bij en blonk uit door geen vraag fout te beantwoorden. De 10 punten was echter niet genoeg om een rol van betekenis te spelen.

De presentatoren Hans Visser en Don Schilder hadden de dankbare taak om de vragen, met daarin soms lastige en moeilijk uitspreekbare namen, goed voor te lezen. De mannen slaagden echter met vlag en wimpel. De derde voorronde was een gevarieerd gezelschap. Waarlanders Daan Vrijsen en Collin Post werden derde en bleven daarmee debutanten Piet Ooms jr. en Edgar Apeldoorn voor. Op de tweede plaats eindigde FC De Godenzonen (Mark van Woesik en Ard Koenis). De winst ging naar Green White Dynamite. Hun vijftien gescoorde punten was voldoende voor een finaleticket.

Na de drie voorrondes werd naar de belangrijke kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en het altijd lastige Luxemburg gekeken. Het barpersoneel Jos Tesselaar en Rick Bellis verzorgden iedereen op en top. In de rust vond de barrage plaats. De ogen waren gericht op Team Goudkust. Erik Deutekom deed voor het eerst mee met Pieter de Geus. Zijn vaste maat, en waarmee hij titelverdediger was, Dennis den Dulk had dit jaar de vragen voor zijn rekening genomen. Deze vragen vielen in goede smaak bij de deelnemers. In de barrage ging de laatste beschikbare finaletafel uiteindelijk naar Ibracadabra.

De finale stond na het Nederlands elftal op het programma. Jos Tesselaar en Rick Bellis gaven de finalisten een heerlijk pilsje waarna de veertig vragen gesteld werden. Team Kuipers schoot uit de startblokken en nam snel de leiding. Joris de Haan wist heel knap de zes eredivisieteams op te noemen die op kunstgras spelen. Green White Dynamite liet de voorsprong echter niet ver oplopen en nam snel de regie over. Zo gaf Tim Bijpost het juiste antwoord op de vraag welke verenigingen op Texel zijn ingeschreven bij de KNVB en zijn maat Ruud Dekker wist de EK- en WK-eindronden op te noemen waarin Dick Advocaat bondscoach van het Nederlands elftal was (WK 1994 en EK 2004). Green White Dynamite won de wisselbeker en de passe partouts, beschikbaar gesteld door Zandstock Festival. Ruud en Tim kunnen gaan genieten van optredens van onder meer Broederliefde en The Common Linnets. Spannender was de strijd om de waardebonnen van Sportshop Bouwes. De tweede plaats ging naar Team Kuipers voor Ibracadabra. De in de eerste voorronde ontketende Broesoe Builders speelde in de finale geen rol van betekenis.

Uitslag:

  1. Green White Dynamite (Tim Bijpost en Ruud Dekker) 24 pnt.
  2. Team Kuipers (Joris de Haan en Govert-Jan Jongejan) 7 pnt.
  3. Ibracadabra (Ruud Sneekes en Mats Dekker) 6 pnt.
  4. Broesoe Builder (Nick en Luke Broersen) 1 pnt.

Bekijk de Foto’s van de VoetbalQuiz 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info