Verslag Zandtemer MTB races

Een verslag van Cees Donker

20 april 2e DOK Zomeravond competitie:
Vanuit ’t Zand verschenen er drie renners aan de start te weten Binck Burger, Coen Donker en Brian Tamis. Binck en Coen bij de junioren en Brian bij de veteranen. De klassen reden door elkaar waardoor jong en oud samen fietste. Het parcours was technisch, diverse drop-offs, veel draai- en keerwerk en een nieuw aangelegde “berg” en venijnig was. Binck reed op zijn nieuwe fiets een goede wedstrijd op dit mooie DOK parcours. Coen reed sterk maar zijn voorband liep leeg en hij moest onderweg stoppen om lucht bij te vullen. De twee mederijders reden hard door en na een vertraging van een halve minuut begon Coen aan een inhaalrace. Coen finishte als 1e en Binck vlak erachter als 2e. Brian reed de wedstrijd als een mooie training en plaatsing onbekend.

LJC Havelterberg 29 april:
De zevende landelijke wedstrijd is verreden in Havelteberg op het voormalige terrein van defensie en nog oa. een wachtoren uit de koude oorlog. Het parcours was 4,3 km lang en zeer uitdagend gemaakt met felle klimmetjes, drop-offs en veel vals plat over een track met heel veel boomwortels.
Coen startte in categorie 7 met 31 renners en had een snelle start en nam gelijk vanaf het startschot de leiding in handen. Na 1 ronde was een kopgroep van 6 renners maar heel snel viel nummer 6 af. In de tweede ronde moest ook nummer 5 afhaken en was er nog een groep van vier personen over met oa. Coen die al het kopwerk voor zijn rekening nam. In de derde ronde versnelde Coen en 1 mederenner en zij liepen snel uit op de overige twee. Coen bleef het kopwerk verrichten en voordat de laatste ronde inging had Coen ca 150 meter voorsprong op nummer twee en Coen trok daarna de race hard door. In de laatste ronde bouwde Coen zijn voorspong uit en kwam solo over de finish en een voorsprong van ruim 50 seconden. Na zeven verreden wedstrijden leid Coen nog steeds het tussenklassement.

Foto’s 2e DOK Zomeravond competitie:

Foto’s LJC Havelterberg:

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info