Vervolgaanpak overlast van weesfietsen bij station Schagen

Vorig jaar zomer heeft gemeente Schagen in samenwerking met Stichting Wonen Plus Welzijn de overlast van weesfietsen bij het station aangepakt. Dit initiatief krijgt nu vervolg. Begin april worden de fietsen bij het station weer gelabeld. De fietsen die na een maand nog gelabeld staan, worden opgehaald en opgeslagen bij werkleerbedrijf De Factorie aan de Zijperweg 14 in Schagen. Verwijderde fietsen kunnen daar tot uiterlijk 13 weken na verwijdering worden teruggehaald.

“De overlast van verkeerde geparkeerde fietsen leidt tot veel klachten. Doordat de fietsenrekken vol staan met fietsen die geen eigenaar meer hebben, blijft er weinig ruimte over om andere fietsen te parkeren. Wij verwijderen deze zogenaamde weesfietsen en zorgen daarmee voor meer ruimte in de fietsenstalling,” licht wethouder Sigge van der Veek toe. “Mensen kunnen dan hun fietsen beter kwijt in de fietsenstalling en zij hoeven deze niet meer buiten de rekken te plaatsen.”

Meerdere acties
Het blijft niet bij een eenmalige actie. De gemeente en Wonen Plus Welzijn hebben afgesproken met regelmaat de weesfietsen bij het Station aan te pakken. Voor augustus 2019 en januari 2020 staan al vervolg labelacties gepland.

Werkleertraject
Bij het verwijderen van de weesfietsen worden mensen van een werkleertraject bij de Factorie, ingezet. Dit is een werkleerplaats voor mensen die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Mensen die van een uitkering leven en moeilijk aan een baan komen, doen in de Factorie werkervaring op, of vinden er een zinvolle dagbesteding en leggen er contacten met andere mensen.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info