Vissen en vlinders in de eendenkooi ‘t Zand

Meestal staan in de eendenkooi vogels centraal. Maar er is meer te beleven in dit geheimzinnige gebied aan de Korte Bosweg 47a in ‘t Zand. De jeugd kan woensdag 25 juni waterbeestjes vangen en tijdens de nationale nachtvlindernacht van vrijdag 27 juni wordt gekeken naar nachtvlinders.

Waterbeestjes
Kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar kunnen woensdag 25 juni van 13.30 tot 15.00 uur waterbeestjes vangen in de eendenkooi. De deelnemertjes gaan naar de plas in het natuurgebied. Iedereen krijgt een schepnetje en mag proberen waterdiertjes te vangen die daar leven. Vriendjes en/of vriendinnetjes zijn ook welkom. De vangsten gaan in een potje, zodat die rustig bekeken kunnen worden. In de potjes zijn de diertjes extra groot te zien. Samen met de gids wordt uitgezocht hoe de diertjes heten. Kosten: € 7,00, kinderen van Beschermers € 4,-. Volwassenen mogen als begeleider gratis mee.

Nationale nachtvlindernacht
Overal in Nederland wordt vrijdag 27 juni de nationale nachtvlindernacht gehouden, dus ook in ’t Zand. Belangstellenden zijn van 21.00 tot 22.30 uur welkom in de eendenkooi. Dit jaar voor de tiende keer. Nachtvlinders hebben meestal minder uitbundige kleuren dan de soorten die overdag rondvliegen. Maar ze zijn zeker de moeite waard om eens beter te bekijken. In ons land komen maar liefst 2.000 soorten voor, veel meer dan de ruim 50 dagvlinders die hier rondfladderen. De vlinders worden deze avond gelokt met een speciale lamp die achter een wit laken staat opgesteld. Er staan ook lokstoffen die ze van kilometers afstand kunnen ruiken. Dat trekt altijd heel wat soorten. Kosten: € 7,-, kinderen tot 12 jaar € 3,-. Beschermers betalen € 4,- en hun kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.

Aanmelden via www.gaatumee.nl. Meer informatie via 088-0064455 (tijdens kantooruren). Ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.

Natuuronderzoek_15__Dutchphoto
Ontdek verschillende soorten waterbeestjes. Foto: Dutchphoto
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info