Vlag uit voor de Nederlandse Veteranen

Zaterdag 25 juni vieren we Nationale Veteranendag. Dan wappert de Veteranenvlag op het gemeentehuis in Schagen. Op die dag worden de meer dan 100.000 veteranen in Den Haag in het zonnetje gezet. De veteranen worden op deze dag landelijk bedankt voor hun inzet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. De plaatselijke Veteranendag volgt in september.

Sinds 2005 wordt op de laatste zaterdag van juni de Nederlandse Veteranendag gehouden in Den Haag. Ook gemeente Schagen bedankt de Nederlandse veteranen door op deze dag de Veteranenvlag te laten wapperen op het gemeentehuis.
Voor meer informatie over de Nederlandse Veteranendag: www.veteranendag.nl
Het programma is op deze dag ook te volgen op: NPO 1 van 13.00 – 14.30 uur.

Tijdens de Nederlandse Veteranendag zijn er Nederlanders die een witte anjer dragen. Dit uit respect voor de veteranen die zich hebben ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Het staat een ieder vrij dat ook te doen. De Witte Anjer is het nationale symbool voor erkenning en waardering voor de Nederlandse Veteraan. Uit respect voor de veteranen heeft de gemeente Schagen in 2021 het Witte Anjer perkje laten aanleggen, in het plantsoen voor het gemeentehuis. Het perkje is herkenbaar aan het bordje van het Veteraneninstituut.

Op zaterdag 24 september is de Schagense Veteranendag, in Tuitjenhorn. Voor informatie hierover kan men contact opnemen met de gemeente Schagen via het centrale telefoonnummer 0224-210400(vragen naar Anja van Egmond).

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info