Vleermuizenexcursie eendenkooi ’t Zand

In de eendenkooi aan Korte Bosweg 47a in ’t Zand wordt vrijdag 8 augustus van 20.30 tot 22.00 uur een vleermuizenexcursie gehouden. Deelnemers krijgen alles te weten over deze vliegende zoogdieren.

Zomeravonden kunnen soms onvergetelijk zijn. Aangename temperatuur, vakantie. En dan verschijnt er plotseling een vleermuis… Het zijn bijzondere wezens. Als andere dieren gaan slapen, komen zij voor de dag. ’s Winters zijn ze meestal te vinden in grotten en ijskelders. Maar in de zomer op plaatsen als kerkzolders. Ook dikwijls in de kasten die voor hen worden opgehangen. In de eendenkooi hangen er een aantal en enkele daarvan zijn in gebruik. Ze hangen daar overdag met hun kop naar beneden. De excursie begint als het gaat schemeren en de eerste vleermuizen tevoorschijn komen. De deelnemers krijgen ze te zien en ook te horen. Dat laatste is heel bijzonder, want onze oren zijn helemaal niet geschikt om de geluiden van deze dieren op te vangen. Maar daar heeft de gids iets op gevonden. Deze excursie is ook geschikt voor kinderen. De volgende en laatste vleermuizenexcursie is 22 augustus van 20.15 tot 21.45 uur.

Ook zin in een bijzondere zomeravond? Aanmelden is nodig en kan via www.gaatumee.nl. Meer informatie via tel. 088-0064455 (tijdens kantooruren). Kosten: € 7,-, kinderen tot twaalf jaar € 3,-. Beschermers € 4,-, hun kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.

Grootoren in een vleermuizenkast. (Foto: Jan Boshamer)
Grootoren in een vleermuizenkast. (Foto: Jan Boshamer)
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info