Voormalig gemeentehuis Schagerbrug zoekt nieuwe eigenaar

Het voormalig gemeentehuis in Schagerbrug en de bijbehorende gemeentewerf zijn te koop. Dit bijzondere gebouw is door de fusie van de gemeente Zijpe, Schagen en Harenkarspel overbodig geworden. Nog deze maand nodigt de gemeente (markt)partijen uit om de uiteenlopende mogelijkheden van het gebouw te komen bekijken. Ook potentiële huurders kunnen zich melden.

Er wordt gezocht naar een invulling die past bij de huidige bestemming: maatschappelijk en lichte bedrijvigheid. “Een zorgpartij zou goed op deze locatie passen. Dat sluit aan bij de groeiende vraag naar zorglocaties, in verband met de toenemende vergrijzing” zegt wethouder Ben Blonk van Samenlevingszaken.

De verkoopprocedure is transparant en openbaar en vindt plaats per inschrijving. Dit betekent dat geïnteresseerde partijen worden gevraagd om voor eind januari een voorstel te doen. Het voorstel zal moeten bestaan uit zowel een financieel- als een inhoudelijk voorstel. ”In februari volgend jaar willen we dat onze koper bekend is, zodat de nieuwe eigenaar nog voor de zomer van volgend jaar kan beginnen met een verbouwing”, aldus wethouder Jelle Beemsterboer van Ruimte en Economische Zaken.

Meer informatie vindt u ook op onze website www.schagen.nl/tekoop

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info