Voorselectie Geluksplekken door scholen en jury

De lijst van ruim zeventig Geluksplekken, verspreid over dorpen en stad van gemeente Schagen, is sinds deze zomer bekend. Deze lijst is terug te vinden op www.schagen.nl/geluksplekken. Alle nominaties zijn een Geluksplek, maar per kern wordt er één Geluksplek extra in het zonnetje gezet en voorzien van een officieel Geluksbord met Gelukstips van Leo Bormans.

Alle locaties zijn voorgedragen door inwoners uit de gemeente die een speciale band hebben met de locatie. Wethouder Hans Heddes benadrukt dat de samenwerking in het selecteren ook al een manier is om gelukkiger te worden. “Wat ons echt gelukkig maakt, is dat je samen met een ander iets kunt creëren. Daarmee is deze selectie van Geluksplekken ook weer een stap vooruit.”

Zowel inwoners als de basisscholen in gemeente Schagen hebben nog voor de zomer van 2018 Geluksplekken genomineerd. Met als resultaat de lijst van plekken die permanent, openbaar en gratis toegankelijk zijn, verspreid over zeventien kernen. Dat is in feite nog niet genoeg, want gemeente Schagen heeft zesentwintig kernen. In de volgende fase kunnen inwoners hun Geluksplekken nomineren voor de andere negen kernen.

Met behulp van basisscholen en een jury van inwoners uit de gemeente Schagen worden er dit jaar 17 Geluksplekken geselecteerd. Deze worden dit najaar bekend gemaakt. Er zijn reeds Geluksplekken in Eindhoven, Roerdalen, Hasselt en Tilburg. Schagen zal hiermee de eerstvolgende gemeente zijn met Geluksplekken.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info