VVD wil Zijper Museum bij molen ’t Zand

Het Zijper Museum zou moeten worden verplaatst naar molen De Hoop in ’t Zand. Dat vindt de VVD in Schagen. Het museum is nu nog gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Zijpe. Volgens de VVD is dat een belemmering voor de verkoop van dat pand.

Volgens de VVD is verhuizing naar de molen in ’t Zand de beste optie, omdat ook molen De Hoop een museum is en de twee musea elkaar kunnen versterken. De VVD wil dat de twee besturen op korte termijn met elkaar in gesprek gaan.

Er is volgens de VVD ook een tweede optie: de voormalige werkplaats van aannemer Piet Ott aan de Grote Sloot in Schagerbrug. In een reactie in de Schager Courant laat Piet Glas, secretaris van het Zijper Museum, weten dat er al verschillende gesprekken zijn gevoerd. Volgens Glas voldoet de ruimte bij De Hoop niet aan de eisen en ligt het te afgelegen. “In de avonduren is het er een beetje unheimisch. Dan sluit je niet graag alleen af”, aldus Glas. Bekend is dat het Zijper Museum een flink legaat heeft ontvangen voor haar huisvesting. Dat geld komt alleen vrij als voor een locatie wordt gekozen waar het museumbestuur achter staat.

BRON: SCHAGEN FM

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info