Waanzinnige ontknoping ‘paard van het jaar’ in ’t Zand

De kortebaan in ’t Zand, maandag op de Keinsmerweg, wordt niet alleen een strijd om de dagprijs. Ook de titel ‘paard van het jaar’ staat op het spel. Eliot Charisma (Lindsey Pegram) en Doc Holiday (Bo Sprengers) beginnen aan de laatste koers van het jaar met precies hetzelfde puntenaantal. Een spectaculair slot van het seizoen ligt in het verschiet. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Doc Holiday heeft het grootste deel van het seizoen de leiding gehad in het klassement. Eliot Charisma kwam in het tweede deel van het jaar echter in een ongelooflijk goede vorm en won de laatste weken maar liefst vijf kortebanen. Met 25 punten voeren beide paarden nu samen het klassement aan. Eliot Charisma heeft echter voordeel vanwege het gewonnen aantal kortebanen.

De opdracht voor Doc Holiday is dus simpel: bij de laatste vier eindigen en boven Eliot Charisma. Gezien de vorm van de laatste een zware opgave. Beide paarden starten in ’t Zand voor de eerste keer met een starthandicap van vijf meter.

Huldiging

Pegram wordt maandag sowieso gehuldigd in haar eigen ’t Zand. De inwoonster van het dorp verzekerde zich vorige week in Nootdorp voor de eerste keer van de winst van het pikeursklassement. De kans dat ook Sprengers in het zonnetje wordt gezet is vrij groot. De pikeur van Doc Holiday heeft een op het oog veilige voorsprong op Djimmy Schneider in het leerlingklassement.

Hans Bot lijkt veilig met de prolongatie van zijn titel in het trainsklassement. De enige overgebleven concurrent Aad Pools moet met een ongelooflijk huzarenstukje komen in ’t Zand om het nog spannend te maken. Wanneer de huldigingen van de kampioenen plaatsvinden, is mede afhankelijk van de beslissingen in de diverse klassementen.

Dagprijs

In de strijd om de dagprijs hebben naast Doc Holiday en Eliot Charisma ook Calistokingsdeep (Djimmy Schneider) en titelverdediger Southwind Raptor (Lindsey Pegram) goede papieren.

Het volledige deelnemersveld van de kortebaan in ’t Zand is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze website volgt later ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info