Warme Truien-vrijdag

Vrijdag 10 februari is het Warme Truiendag. Ook in het gemeentehuis draaien we de kachel lager. We kunnen in een dikke trui naar het werk. Als zoveel mogelijk mensen thuis en op het werk meedoen, scheelt dat energiekosten. “Zo zijn we een dagje duurzaam bezig”, zegt wethouder Sigge van der Veek.

Al meer dan tien jaar is de Greenchoice ‘Warme Truiendag’ een succes in ons land. We ervaren hoe simpel het eigenlijk is om energie te besparen. Gemeentehuizen, scholen en ondernemers doen steeds meer mee.

Energiebesparing
Als niet alleen wij als gemeente maar ook onze bezoekers, buren, vrienden, familie en andere inwoners enthousiast meedoen, besparen we heel wat energie. Op één dag kunnen we, als iedereen meedoen, het jaarverbruik van drie Waddeneilanden samen besparen.

Simpel
Het idee is simpel: trek een warme trui aan en draai de verwarming lager. Daarmee bespaar je 6% energie per graad en CO2 uitstoot. “Dat is duurzaam,” zegt wethouder Sigge van der Veek “als wij weinig energie gebruiken, laten we ook een betere energie-situatie achter voor onze kinderen. Ik zet mij in voor een schone, veilige, duurzame en uitnodigende openbare ruimte. Aan iedereen die meedoet aan de warme truiendag: ik ben trots op u!” Wie meer acties wil verzinnen, kan terecht op www.warmetruiendag.nl voor ideeën thuis, op school en op het werk.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info