Week van de veiligheid

Gemeente Schagen organiseert tijdens de Week van de Veiligheid van 11 tot en met 17 oktober verschillende activiteiten. De Week van de Veiligheid is een jaarlijks terugkerende landelijke week. Dit jaar met als hoofdthema: ‘Ben jij voorbereid op criminaliteit’. Marjan van Kampen: “We kunnen criminaliteit niet alleen tegengaan. Daarbij hebben wij onze inwoners en ondernemers hard nodig! In de Week van de Veiligheid staat de vraag centraal wat iemand zelf kan doen om de kans op criminaliteit te verkleinen.”

Lever anoniem je steekwapen in

Het aantal incidenten met steekwapens is de afgelopen tijd toegenomen. Het lijkt steeds normaler te worden dat jongeren een mes op zak hebben. Dan spreken ze af om een ruzie uit te vechten en een mes mee te nemen. Of ze hebben er een bij zich uit angst. De gevolgen zijn enorm, voor de daders, slachtoffers en betrokken. Laten we het abnormaal blijven vinden dat je een mes op zak hebt. Daarom: drop dat mes!’

 

De landelijke inleveractie wordt georganiseerd samen met de gemeenten Texel en Den Helder, politie en het Openbaar ministerie. Inleveren kan binnen gemeente Schagen op woensdag 13 oktober op drie verschillende locaties. Wanneer steekwapens niet ingeleverd worden dan riskeer je een preventieve last onder dwangsom.

 

Het inleverpunt vind je woensdag 13 oktober op de volgende locaties:

Dorpshuis Ahoj in Tuitjenhorn – 13.00 tot 14.30 uur

Dorpshuis Waarland – 15.00 tot 16.30 uur

Lagedijkerweg 5 in Schagen – 17.00 tot 18.30 uur

 

Ondermijningskeet

Op donderdag 14 oktober vanaf 10:00 uur staat er een ondermijningskeet op de parkeerplaats aan de Wilgenlaan in Schagen. Inwoners en ondernemers uit de gemeente Schagen worden uitgenodigd voor een voorlichting over ondermijning op de gebieden van cocaïnehandel, hennepteelt en synthetische drugs. Burgemeester Marjan van Kampen: “Ondermijning komt helaas steeds regelmatiger voor. De signalen moet je wel leren herkennen. Laat u informeren over alle gevaren die op de loer liggen.“

 

In de twee geplaatste containers wordt door experts informatie verstrekt over de materialen van de handel, het gebruik en de criminaliteit erachter. De containers liggen vol met aanwijzingen en materialen die bij verschillende soorten van productie worden gebruikt. Binnen is bijvoorbeeld een hennepplantage te zien. Ook wordt verteld over cocaïne en hoe men synthetische drugs ontwikkeld. En last but not least: Informatie over de gevaren zoals brand, ontploffingen, wateroverlast en bijvoorbeeld illegale stroomaftap.

 

U wordt meegenomen in de wereld waarin u mogelijk verleid zou kunnen worden om deel te nemen aan deze wereld. U kunt zelfs de specifieke geuren komen ruiken.

 

En niet alleen wordt men geïnformeerd over het hoe, maar ook over witwassen en investeringen met als doel om in de bovenwereld om macht of uitbreiding te bewerkstelligen.

 

Aanmelding vooraf is nodig en vol is vol.

Wie de ondermijningskeet wil bezoeken moet zich vooraf aanmelden door een e-mail te sturen naar OOV@schagen.nl met naam en hoeveel personen er komen.

 

Deze actie organiseert gemeente Schagen in samenwerking met politie Noord-Holland.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info