Weekendafsluiting Stolperbasculebrug (N248) voor spoedreparatie

Van vrijdag 31 mei tot uiterlijk maandag 3 juni voert WaakSaam in opdracht van de provincie Noord-Holland een spoedreparatie uit aan het brugdek van de Stolperbasculebrug in de provinciale weg N248. 
Planken op het brugdek moeten worden vervangen of vastgemaakt en de slijtlaag van het brugdek wordt gerepareerd. Vanwege deze reparaties is het nodig om de brug af te sluiten, gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid.

Planning

WaakSaam voert de werkzaamheden uit van vrijdag 31 mei 19.00 tot uiterlijk maandag 3 juni 05.00 uur. Om de werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden en de verkeershinder te verkleinen wordt 24 uur per dag gewerkt. Er is gekozen voor het weekend, omdat de route via de brug op weekdagen intensief gebruikt wordt door agrariërs, ondernemers, Connexxion en beroepsvaart. Een weekendafsluiting zorgt daarom voor minder verkeershinder.

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer

Tijdens de werkzaamheden is de brug gestremd voor gemotoriseerd verkeer.

Gemotoriseerd verkeer kan omrijden via de N9 en de N249. Klik hier voor de omleidingsroute.

(Brom)fietsers en voetgangers

(Brom)fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de Stolperbasculebrug.

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden kan het openbaar vervoer niet over de brug rijden. Connexxion zal gebruik maken van taxibusjes om passagiers te vervoeren.

Scheepvaarthinder

Tijdens de werkzaamheden kan de brug slechts beperkt bediend worden. Voor de scheepvaart gelden deze doorvaartmomenten:

  • Vrijdag 31 mei van 19.00 tot 19.30 uur
  • Zaterdag 1 juni van 09.00 tot 09.30 uur, van 12.30 tot 13.00 uur en van 19.00 tot 19.30 uur
  • Zondag 2 juni van 20.00 tot 20.30 uur

Doorvaart onder het vaste deel van de brug is wel mogelijk (doorvaarthoogte 4.58 kanaalpeil Stolperbasculebrug). Klik hier voor de omvaarroute voor recreatievaart.

 

 

De Stolperbasculebrug staat op de nominatie om vervangen te worden. Tot het moment dat een nieuwe brug gebouwd is onderhoudt WaakSaam de huidige brug.

Meer informatie?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief stuur dan een mail naar servicepunt@noord-holland.nl of bel met het Servicepunt Provincie Noord-Holland: 0800 0200 600 (gratis).

WaakSaam
Gebiedsaannemer WaakSaam voert tot juni 2025 het beheer en onderhoud van vaarwegen, wegen, bruggen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland uit in opdracht van de provincie Noord-Holland. Op www.waaksaam.com leest u meer over WaakSaam. U kunt zich daar ook aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info