Wethouder Ben Blonk bezoekt ’t Zand

De Schagense wethouder van Samenlevingszaken, Ben Blonk (PvdA) gaat op bezoek in alle kernen van de gemeente. Hij houdt een inloop-spreekuur en nodigt de inwoners uit om hun vragen inzake het Sociaal Domein aan hem te stellen. De tweede inloop is dinsdag 17 maart van 16.00 tot 18.00 uur in De Jonge Prins in ‘t Zand.

Tijdens het inloop spreekuur wil de wethouder uitleg geven over de sociale taken die de gemeente nu heeft en die voorheen verantwoordelijkheid waren van de rijksoverheid. Het gaat om Jeugdzorg, om de begeleiding en dagbesteding van mensen die langdurige zorg nodig hebben en om de sociale participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gemeenten Schagen en Hollands Kroon werken samen om deze zorg en hulp te bieden en werken met wijkteams.

Hoe het wijkteam werkt, dat wordt uitgelegd tijdens het inloopspreekuur. De wethouder wordt bijgestaan door een medewerker van het wijkteam, die kan spreken vanuit ervaring en dagelijkse praktijk. De wethouder beantwoordt zoveel mogelijk vragen en wil horen welke ervaringen de mensen hebben met de werkwijze van de gemeente.

Het spreekuur is met nadruk niet bedoeld voor medische zorgvragen die de verantwoordelijkheid zijn van de zorgverzekeraar.

Mensen uit ’t Zand en andere belangstellenden zijn komende dinsdagmiddag welkom bij dit  tweede spreekuur-inloop van de wethouder in de Jonge Prins aan de Keinsmerweg 42 in ’t Zand.

 

De volgende locaties zijn als volgt (21 april is nog onzeker):

Dinsdag 7 april Restaurant/café De Oude Herberg Oudesluis Noorderweg 9
Dinsdag 14 april Dorpshuis Kolfweid Callantsoog Jewelweg 7a
Dinsdag 21 april Wijkgebouw De Groene Schakel Schagen A. Mauvestraat 161
Dinsdag 12 mei Woonzorgcentrum De Bron Schagen Kogerlaan 36a
Woensdag 13 mei Dorpshuis ’t Centrum Stroet (SM) Stroet 80
Dinsdag 19 mei Sportzaal/sportcafé Waldervaart Schagen Merelstraat 38
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info