Wethouder bezocht renovatieproject heestervakken in ‘t Zand

Maandagmorgen bracht wethouder Sigge van der Veek een bezoek aan ‘t Zand. Hij ging aan de Julianastraat ter hoogte van nummers 50-62 kijken bij het project ‘Renovatie heestervakken’. De uitvoeringsploeg bestaat uit mensen van Noorderkwartier, ondersteund door gemeentelijke medewerkers.

De wethouder wilde een blijk van waardering geven aan de hoveniersploeg van Noorderkwartier en de groenvoorbereiders van de gemeente. Al jaren werken de gemeente en het werkvoorzieningsschap Noorderkwartier samen in het groenonderhoud van de gemeente. En dat gaat prima! Wat bijzonder aan het project “Renovatie heestervakken” is de schaal van deze klus. De hoveniersploeg van Noorderkwartier is bezig om in totaal 5000 m2 aan groenvakken in zeven dorpskernen te vervangen, of groot onderhoud te plegen. Dit jaar werken ze in het gebied van de kustdorpen en de Zijper polder, volgend jaar zijn Schagen en de “binnendijkse” kernen aan de beurt. Dit past helemaal in het streven van de wethouder naar een veilige, duurzame, schone en uitnodigende omgeving voor de inwoners.

Wens van gemeenteraad
Een groene leefomgeving heeft een positieve uitwerking op het welzijn van bewoners. Daarom heeft de gemeenteraad van Schagen in de begroting van 2016 geld gereserveerd om groenvakken op te knappen. Afgelopen jaar heeft de gemeente samen met betrokken bewoners de plannen voorbereid. Nu is het werk in uitvoering. Wat houdt dat in? In goed overleg met de gemeentelijke toezichthouder rooien de medewerkers alle oude beplanting en voeren het af naar de composteerder. Ze zorgen voor bodemverbetering en maken de vakken plantklaar. Vervolgens planten ze jonge heesters en vaste planten. Op schagen.nl/groenvakken staat meer informatie over het project: De tekeningen van het geselecteerde vak(ken) met daarbij de naam en een foto van de toekomstige beplanting staan onderaan die pagina. Op schagen.nl/adoptiegroen is de plattegrond van de renovatievakken digitaal te bekijken.

gemeente-wethouder-sigge-bezoekt-t-zand-1

gemeente-wethouder-sigge-bezoekt-t-zand-2

gemeente-wethouder-sigge-bezoekt-t-zand-3

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info