Wethouder Heddes beloont bezoekers van afvalbrengstation Schagen

Donderdag 15 november kregen alle bezoekers van wethouder Duurzaamheid, Hans Heddes, een recyclebare coffee-to-go beker. Hiermee wilde de wethouder het belang van het scheiden van grof afval onder de aandacht brengen. “Door afval te scheiden, kunnen we materialen hergebruiken of besparen op nieuwe grondstoffen, energie en geld,” licht wethouder Heddes toe. “Door deze actie van HVC kon ik in gesprek gaan met een aantal bezoekers van het afvalbrengstation.”

Afvalbrengstation

Op het afvalbrengstation houdt HVC bijna 30 verschillende soorten afval apart. Dit doen zij om het later weer te recyclen. Onze inwoners helpen daaraan mee, door grof afval naar het afvalbrengstation te brengen. HVC is hier blij mee en daarom krijgen bezoekers op 13, 14 en 15 november een mooie recyclebare koffiemok bij een bezoek aan het afvalbrengstation.

Wat hoort waar?

Check het in de HVC-afvalapp. In deze app staat de afvalwijzer. Van ruim duizend producten kan je in één oogopslag zien waar het bij hoort. In de app staat ook wanneer welke bak wordt geleegd bij de mensen in de straat. Men kan zelfs een melding ontvangen die hen eraan herinnert dat de bak naar buiten moet.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info