Wethouder heet bewoners welkom in Het Max Plazier Huis

Woensdagmiddag 8 juli zijn de eerste bewoners van Het Max Plazier Huis in Schagerbrug verwelkomt door wethouder Sigge van der Veek. Het Max Plazier Huis geeft zorg aan mensen met dementie. Het is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Zijpe.

 

Wethouder Van der Veek (Samenlevingszaken) is er persoonlijk graag bij om de eerste bewoners welkom te heten. “Het is heel mooi dat we in de gemeente nu een echt onderkomen hebben voor mensen met dementie,” zegt de wethouder. “Het is een vorm van zelfstandig wonen, waarbij er toch begeleiding is. Dat maakt het leven zo prettig mogelijk en daar streven ook wij als gemeente naar voor onze inwoners: zo lang mogelijk zelfstandig en prettig leven.”

De missie van Het Max Plazier Huis is om dagelijks waardevolle momenten toe te voegen aan het leven van mensen met dementie.  Dit wordt gerealiseerd door zorg te bieden in kleinschalige woongroepen. De bewoners van Het Max Plazier Huis kunnen zoveel mogelijk blijven leven zoals zij gewend zijn, in een beschermde omgeving.

Het huis in Schagerbrug is oorspronkelijk gebouwd als rusthuis (Zuiderzon), waarna het gemeentehuis werd. Nu komen er na de verbouwing, die nog doorloopt tot het eerste kwartaal 2021, weer ouderen in te wonen.

De bewoners wonen in woongroepen van acht mensen, met een vaste groep begeleiders. De start is met drie woongroepen, om door te groeien naar een volledige bezetting van zes woongroepen. Het pand heeft dan 48 appartementen, waarvan 36 op de begane grond. De omsloten tuin is deel van de leefruimte. Ook zijn er onder meer een theehuis, biljart, koffiehoek, kapsalon en schoonheidssalon.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info