Wie kent een kanjer die het Jeugdlintje verdient?

“Wij zijn als gemeente Schagen van mening dat de jeugdigen in onze gemeente het ook verdienen om in het zonnetje te worden gezet! Er zijn namelijk in deze groep genoeg personen die zich belangeloos inzetten voor de medemens en de maatschappij en dát willen wij belonen” zegt burgemeester Marjan van Kampen.

Kent u iemand tussen de 6 en 18 jaar uit Schagen die zich belangeloos en uitzonderlijk inzet of heeft ingezet voor een medemens, de natuur, een vereniging of voor de gemeente Schagen? Bijvoorbeeld een jongere die langdurig anderen helpt en vaak klusjes voor een buurvrouw doet, of een vriendje met een beperking wekelijks naar de sportclub brengt. Of een jongere die een veelbetekenende prestatie levert, bijvoorbeeld door een ander uit het water te redden, alert op te treden bij een brand of andere reddingsactie. Of iemand die een moeilijk onderwerp bespreekbaar heeft gemaakt, zoals zinloos geweld of pesten. Het kan ook iemand zijn die een inzamelings-actie houdt voor een goed doel of iemand die een plan heeft bedacht om de woonomgeving leuker te maken.

Eisen
Een jeugdlintje kan worden toegekend als: de prestatie of daad van de kandidaat bijzonder of uniek is; een duidelijk positief effect heeft op zijn/ haar omgeving; er sprake is van een duidelijke voorbeeldfunctie voor andere jongeren; het gaat om een vrijwillige prestatie of daad; de inzet heeft een langere periode geduurd, of het gaat om een eenmalige heldendaad.

Procedure
Iedereen, met uitzondering van de ouder of verzorger, kan door het invullen van het voorstelformulier Jeugdlintje een jeugdige voordragen. Elke voordracht moet worden ondersteund door minimaal twee referenties die meerderjarig zijn en géén familielid. Het formulier staat op de website van de gemeente: www.schagen.nl/jeugdlintje. De uiterste termijn van inzending is 1 oktober 2015. Na ontvangst van het formulier wordt contact met u opgenomen om een en ander te bespreken. De kandidaten worden geschikt bevonden door een adviescommissie, waarvan burgemeester Marjan van Kampen voorzitter is. Degene die heeft voorgedragen, krijgt hierover bericht. Daarna wordt contact opgenomen met de ouders/verzorgers. Het jeugdlintje van de gemeente Schagen wordt officieel uitgereikt door burgemeester Marjan van Kampen in het gemeentehuis op 20 november 2015, de Dag van de Rechten van het Kind (www.unicef.nl).

Adviescommissie zoekt leden
De adviescommissie Jeugdlintje kan vrijwillige aanvulling gebruiken. Bent u die persoon die de jeugd van Schagen een warm hart toedraagt en die max. 1 á 2 keer per jaar wil vergaderen over de inzendingen, meldt u zich dan aan. Uw aanmelding of eventueel uw vraag kunt u per mail sturen naar: matti.sanders@schagen.nl.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info