Wielen in ’t Zand – Afl. 10 – Erik en Mariska Kraft

In ’t Zand en omstreken zijn verschillende pareltjes op 4 (en soms minder of juist meer) wielen te vinden. Deze voertuigen verschillen in kleur, grootte, leeftijd, staat, kilometerstand en nog veel meer. Fotograaf en verhalenverteller Dirk Smit gaat op bezoek bij deze Oude Koetsen en zorgt er zo voor dat we er allemaal van kunnen genieten…

Aflevering 10 – Erik en Mariska Kraft – VW T2B-bus en Constructam-caravan

Naam:
Erik en Mariska Kraft

In bezit van:
Volkswagenbus type T2B uit 1973 en caravan Constructam type Coral 1 uit 1968.

Zo gekocht of zelf opgeknapt:
De Volkswagen is door Erik en Mariska zelf zo verbouwd en is daarvoor helemaal kaal geweest. De caravan hebben ze laten opknappen, zodat ze er eerder mee op vakantie konden.

Waar komt het voertuig vandaan:
De Volkswagen komt uit Duitsland, de auto is daar in gebruik geweest bij de posterijen. Daarna is de bus in gebruik geweest bij de bedrijfsbrandweer van de Maggi-fabrieken, wat nu onderdeel is van het bedrijf Nestlé. De caravan komt oorspronkelijk uit België en werd door Erik en Mariska gevonden bij een verkoper waar ze in eerst instantie gingen kijken voor een andere caravan. Toen de andere caravan niet helemaal aan de verwachtingen voldeed, bleek de verkoper er nog een in de aanbieding te hebben. Deze was echter op dat moment niet in verkoopconditie, maar wel in originele staat. Bovendien was de caravan helemaal wat ze zochten en van binnen ook nog in de originele staat.

Waarom deze en wat trekt je erin aan:
De wederzijdse vaders reden voor hun werk ook in een VW-bus. De vader van Mariska voor de PTT. Bij Erik ging het gezin met de bus en een caravan op vakantie, de geschiedenis herhaalt zich dus. De caravan kwam op hun pad en het is bij wat minder vakantieweer toch nog comfortabel. Maar voor allebei geldt dat er veel jeugdsentiment bij komt kijken.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info