Wielen in ’t Zand – Afl. 12 – Joël Huijbens en Bas Straathof

In ’t Zand en omstreken zijn verschillende pareltjes op 4 (en soms minder of juist meer) wielen te vinden. Deze voertuigen verschillen in kleur, grootte, leeftijd, staat, kilometerstand en nog veel meer. Fotograaf en verhalenverteller Dirk Smit gaat op bezoek bij deze Oude Koetsen en zorgt er zo voor dat we er allemaal van kunnen genieten…

Aflevering 12 – Joël Huijbens en Bas Straathof – Stadsbus DAF Hainje uit 1985.

Naam:
Joël Huijbens en Bas Straathof (Elin en Sanne Huijbens)

In bezit van:
Stadsbus DAF Hainje uit 1985.

Zo gekocht of zelf opgeknapt:
De bus is zo gekocht en wordt nu door Joël en Bas opgeknapt en teruggebracht in de originele staat.

Waar komt het voertuig vandaan:
De bus is in 1985 gebouwd bij een grote bussenbouwer in Heerenveen en heeft tot 1999 dienst gedaan als stadsbus in Den Haag. Na diverse omzwervingen waarbij de bus dienst heeft gedaan als camper en evenementenbus, belandde de bus bij een museum in Friesland. Daarna werd hij bijna gesloopt, tot Joël en Bas hem kochten. Ze zijn nu twee jaar aan het restaureren en daar komen nog wel een paar jaar bij. In de winter gaat hij in de stalling en wordt er niet aan gewerkt, in de zomer staat de bus bij Joël op het erf aan de Korte Belkmerweg. Daar werken de beide mannen gestaag aan het herstel.

Waarom deze en wat trekt je erin aan:
De bus is een jeugdliefde van Joël, vroeger wilde hij buschauffeur worden. Daar heeft hij uiteindelijk niet voor gekozen, maar met de aanschaf en het opknappen van de bus staat er toch wel een groot stuk jeugdsentiment op het erf.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info