Wielen in ’t Zand – Afl. 3 – Klaas Praat

In ’t Zand en omstreken zijn verschillende pareltjes op 4 (en soms minder of juist meer) wielen te vinden. Deze voertuigen verschillen in kleur, grootte, leeftijd, staat, kilometerstand en nog veel meer. Fotograaf en verhalenverteller Dirk Smit gaat op bezoek bij deze Oude Koetsen en zorgt er zo voor dat we er allemaal van kunnen genieten…

Aflevering 3 – Klaas Praat – Saab96 en MG B

Naam: Klaas Praat

In bezit van:
Saab 96 uit 1972 en MG B uit 1969 met stuur aan rechterzijde

Zo gekocht of zelf opgeknapt:
De auto’s zijn 2e hands gekocht en daarna heb ik ze zelf opgeknapt.

Waar komt het voertuig vandaan:
De Saab komt bij de nu verdwenen Saabdealer uit Alkmaar vandaan.
De MG is gekocht van een particulier uit Soest.

Waarom deze en wat trekt je erin aan:
Voor allebei de auto’s geldt, het zijn mooie modellen, zo hoort een auto eruit te zien.

Geschiedenis:
Ik heb de Saab al 41 jaar in mijn bezit. De MG heb ik 40 jaar geleden gekocht. Allebei de auto’s gebruik ik in het dagelijks leven. Ik heb nog een tweetal Saabs in mijn bezit, waarvan een in onderdelen. Binnenkort ga ik beginnen met de restauratie ervan; voorlopig ben ik dus wel even onder de pannen. En heeft Klaas dus ook nog wat voor deze rubriek in petto.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info