Wielen in ’t Zand – Afl. 30 – Mick Freijsen

In ’t Zand en omstreken zijn verschillende pareltjes op 4 (en soms minder of juist meer) wielen te vinden. Deze voertuigen verschillen in kleur, grootte, leeftijd, staat, kilometerstand en nog veel meer. Fotograaf en verhalenverteller Dirk Smit gaat op bezoek bij deze Oude Koetsen en zorgt er zo voor dat we er allemaal van kunnen genieten…

Aflevering 30 – Mick Freijsen – Ural Dnepr 650

Naam: Mick Freijsen

In bezit van:
Dit is een speciale aflevering. De motor is namelijk niet van Mick, maar omdat het zo’n speciale is laten we het toch maar zien. Het gaat om een Ural Dnepr 650 zijspancombinatie uit 1991. De motor is van een relatie en is motorisch door Mick gereviseerd.

Zo gekocht of zelf opgeknapt:
De motor is bijna werkend gekocht, maar het motorblok moest dus gereviseerd worden.

Waar komt het voertuig vandaan:
Zoals de naam al doet vermoeden. De motor is geproduceerd in Rusland en is 4 jaar geleden aangekocht door een motorhandel uit Nederland.

Waarom deze en wat trekt je erin aan:
Zoals gezegd , de motor is niet van Mick, maar de eigenaar gaat hem gebruiken als barista op festivals. Doordat het een motor met zijspan is, is hij daar heel geschikt voor. Mick heeft er een blad bij gemaakt, die wordt op het zijspan gemonteerd en gaat dienen als koffietafelblad. Het geheel ziet er spic en span uit. Aangezien Mick zelf ook nog het een en ander heeft, gaan we hem nog wel een keer terugzien.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info