Wielen in ’t Zand – Afl. 6 – Piet en Annie van der Voort

In ’t Zand en omstreken zijn verschillende pareltjes op 4 (en soms minder of juist meer) wielen te vinden. Deze voertuigen verschillen in kleur, grootte, leeftijd, staat, kilometerstand en nog veel meer. Fotograaf en verhalenverteller Dirk Smit gaat op bezoek bij deze Oude Koetsen en zorgt er zo voor dat we er allemaal van kunnen genieten…

Aflevering 6 – Piet en Annie van der Voort – DAF 2800 NTT

Naam: Piet en Annie van der Voort

In bezit van:
DAF 2800 NTT.

Zo gekocht of zelf opgeknapt:
Nieuw gekocht in 1983.

Waar komt het voertuig vandaan:
Nieuw vanaf de DAF fabriek in Eindhoven.

Waarom deze en wat trekt je erin aan:
Toen Piet en Annie met hun transportbedrijf “Voorttrans” een nieuwe truck nodig hadden voor het kraantransport, dachten zij aan een Scania. Maar op verzoek van de leverancier werd deze DAF uitgeprobeerd. Doordat de cabine lager was, dat kon doordat de wagen een neus heeft, was er meer mogelijk met het transporteren van rupskranen. En eigenlijk werd Piet ook een beetje verliefd op deze wagen. De DAF heeft een laag koppel en is daardoor heel sterk in zware omstandigheden, zoals op onverhard terrein. Dit kwam goed van pas bij het transport van kuubskisten met bollen en kraantransporten bij de aanleg van gastransportleidingen.

Geschiedenis:
De wagen is nieuw gekocht en heeft 1.5 miljoen kilometer gereden. De motor heeft nog nooit een grote reparatie ondergaan, het is dus een betrouwbare aankoop geweest. De wagen wordt nu alleen gebruikt bij samenkomsten van de DAF Oldtimerclub Speciale Transporten.