Wielen in ’t Zand – Afl. 7 – Ab de Wit

In ’t Zand en omstreken zijn verschillende pareltjes op 4 (en soms minder of juist meer) wielen te vinden. Deze voertuigen verschillen in kleur, grootte, leeftijd, staat, kilometerstand en nog veel meer. Fotograaf en verhalenverteller Dirk Smit gaat op bezoek bij deze Oude Koetsen en zorgt er zo voor dat we er allemaal van kunnen genieten…

Aflevering 7 – Ab de Wit – Chevrolet Paneltruck,V-8, 5.7 Custom Hotrod. Caravan Eriba Puck.

Naam: Ab de Wit

In bezit van:
Chevrolet Paneltruck,V-8, 5.7 Custom Hotrod. Caravan Eriba Puck.

Zo gekocht of zelf opgeknapt:
Gekocht in heel andere staat, maar met veel hulp van zoon Jim in liefst 5 jaar tijd, geheel gerestaureerd en omgebouwd tot Hotrod. Zie de foto met de auto in originele staat.

Waar komt het voertuig vandaan:
Gebouwd in Amerika in 1948. Ab heeft hem zo’n 20 jaar geleden in Emmen gekocht. De caravan stamt uit 1967 en is na wat omzwervingen voor de tweede keer in het bezit van Ab en Marianne gekomen. De auto en de caravan zijn in dezelfde kleur gespoten, de kleur was een toevalligheidje bij de spuiter. Eigenlijk was een andere kleur de bedoeling.

Waarom deze en wat trekt je erin aan:
Het is een mooie grote auto, tijdens vakantie kan alles er zo in. Bovendien stond de auto al sinds Ab’s jonge jaren op zijn verlanglijstje. Tijdens een proefritje begrijpt de schrijver nog meer wat de auto betekent voor Ab.

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info