Wielen in ’t Zand – Afl. 8 – Kees Vlaar

In ’t Zand en omstreken zijn verschillende pareltjes op 4 (en soms minder of juist meer) wielen te vinden. Deze voertuigen verschillen in kleur, grootte, leeftijd, staat, kilometerstand en nog veel meer. Fotograaf en verhalenverteller Dirk Smit gaat op bezoek bij deze Oude Koetsen en zorgt er zo voor dat we er allemaal van kunnen genieten…

Aflevering 8 – Kees Vlaar – John Deere 2030

Naam:
Kees Vlaar

In bezit van:
Diverse trekkers van het merk John Deere. Hij rijdt altijd met een John Deere 2030. De andere trekkers zijn van het type 310-510-710 en 920. En een tweewieler van het merk Bungarz. Al deze andere trekkers staan verdekt opgesteld in zijn schuur, maar kunnen wel rijden.

Zo gekocht of zelf opgeknapt:
De JD 2030 is nieuw gekocht in 1972 en dus nu 50 jaar oud. De rest is tweedehands gekocht en, waar nodig, hier en daar wat opgeknapt.

Waar komt het voertuig vandaan:
De JD 2030 is gekocht bij het Zijper Landbouwhuis van Nobel aan de Groote Sloot.

Waarom deze en wat trekt je erin aan:
Kees zocht kwaliteit en betrouwbaarheid, dus werd gekozen voor dit merk, boven de toen gangbare merken als Massey Ferguson of Steyer. Ook had de JD 2030 als eerste een mechanische versnellingsbak, wat op het bollenbedrijf, wat Kees toen had, goed van pas kwam. Bovendien gaf Het Zijper Landbouwhuis goede service, ook dat speelde een rol bij de aanschaf.

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info