Wielen in ’t Zand – Afl. 9 – Laus Schilder

In ’t Zand en omstreken zijn verschillende pareltjes op 4 (en soms minder of juist meer) wielen te vinden. Deze voertuigen verschillen in kleur, grootte, leeftijd, staat, kilometerstand en nog veel meer. Fotograaf en verhalenverteller Dirk Smit gaat op bezoek bij deze Oude Koetsen en zorgt er zo voor dat we er allemaal van kunnen genieten…

Aflevering 9 – Laus Schilder – Cadillac Seville

Naam:
Laus Schilder

In bezit van:
Cadillac Seville 4.1 liter, bouwjaar 1983.

Zo gekocht of zelf opgeknapt:
Na aankoop in 2012 is de auto zelf opgeknapt. In 2020 kreeg Laus met Vaderdag het cadeau dat zijn zoons gingen helpen om de auto af te krijgen. Aan de buitenzijde zat skaibekleding. Onder die skaibekleding zat hier en daar een slechte plek en dat is opgeknapt. Daarna is de auto opnieuw gespoten en weer in elkaar gezet. Daarna keuring bij de RDW, waarna de auto weer de weg op mocht.

Waar komt het voertuig vandaan:
De auto komt uit Amerika, waar hij in de woestijn van Arizona heeft gestaan, wachtend op een koper. In dat klimaat heb je geen last van roestvorming, de auto was dan ook klokgaaf. Laus heeft hem gekocht bij een adres in Schagerbrug.

Waarom deze en wat trekt je erin aan:
Het is een bijzonder model, in 1980 op de markt gekomen. Na een verhaal over dit model met diens elektronische inspuiting, waardoor hij relatief zuinig is, te hebben gelezen, werd het een wens om er ook een te kopen. Het model is ook iets kleiner dan we van Amerikanen gewend zijn, waardoor hij eerder in een garage past.

Wat ga je ermee doen:
Laus is lid van de Cadillac-club en gaat meedoen met toertochten en bijeenkomsten. Daar valt ook het meedoen aan het Concours de Elegance in Soestdijk onder.