Wielernieuws

Verslagen van  de wedstrijden van de afgelopen weken van Adne van Engelen door Tim en Trudy van Engelen.

Ronde van Noordwijkerhout, Eurodeomloop in Kerkrade.

Woensdag 6 september deed Adne van Engelen mee aan de Ronde van Noordwijkerhout, een criterium over 80 km. Hoewel er maar 25 deelnamers waren was er toch volop strijd door het hoge niveau van de renners die er wel waren. De goede vorm waarin Adne ook in de Ardennen en Limburg goed presteerde was nog steeds aanwezig. Hij wist een knappe tweede plaats te behalen. Afgelopen zondag was er de Eurode-omloop, een wedstrijd in de topcompetitie over 145 km dwars door Kerkrade. Het selectieve parcours was een omloop van ruim 12 km die 12 keer moest worden gereden. Van de ruim 130 deelnemers wisten  er maar 39 de finish te halen. Elke ronde moesten er 4 klims worden geslecht. Dit leidde al snel tot een verbrokkeling van het peloten, waarbij de later gefinishte renners in de eerste twee groepen zaten. Adne ging uiteindelijk met een 27e plaats naar huis.

NK wielrennen studenten

zondag 24 september deed Adne van Engelen mee aan de NK wielrennen voor  studenten  in de categorie belofte/elite over 85km. Vorig jaar wist hij knap de titel binnen te halen in sprint à  deux in een heuvelachtig parcours in Nijmegen. Of dat dit jaar weer zou lukken was nog maar de vraag. Het biljartlaken-vlakke parcours in het Science Park van Amsterdam was nu niet bepaald op het klimmerslijf van Adne geschreven. Kans zou hij alleen hebben als hij zich lang wist in te houden, om al zijn krachten voor één aanval met de grootst mogelijke stootkracht. Na vele vluchtpogingen gedurende de hele wedstrijd werden de laatste 15km met een gesloten peloton ingegaan. Ruim 4 km voor het einde reed Adne hard weg uit het peloton en werd er even geaarzeld: 4 km alleen tegen een peloton was ongeloofwaardig voor iemand  van zijn postuur. Hij wist een gat te slaan van 100m; twee renners probeerden al snel aansluiting te vinden maar bleven op gepaste afstand volgen. Ook het peloton bleef hij voor, dat wel meer vaart maakte maar ook vermoeid was door het hectische westrijdverloop. Heel gelukkig was Adne met de prolongatie van de titel NK wielrennen studenten.