Wifi vrij timmeren

Timmerdorp 't Zand

Vanaf maandag 6 juli barst het bouwfeest in ’t Zand voor het zevende jaar los. Bijna tweehonderd kinderen in de basisschoolleeftijd gaan op het terrein van IJsclub ‘Land van Buur’ hun eigen hut bouwen in het thema: ‘Ik hou van Holland’.

Wat is er Hollandser dan buitenspelen? Gewoonweg met een paar houtjes zelf iets bouwen? Een bouwplan maken, samenwerken, foutjes maken, opnieuw beginnen en samen trots zijn op het gebouwde resultaat. Deze dagen even geen wifi en voorgeprogrammerde spelletjes, nee hoor, we gaan lekker samen spelen en bouwen! En omdat alles bijna een beetje oubollig gaat klinken passen we daar het thema van de maandagavond disco op aan: ‘Oudhollands Kielen Feest’. Jawel de houten klompen mogen aan!

Om de kinderen ook wat technische bagage te geven komt op dinsdag de ESPEQ techniekbus langs. Door verschillende techniek opdrachten uit te voeren zullen de oudste basisschool leerlingen nog meer vaardigheden leren, die ze gelijk in de praktijk kunnen brengen bij hun eigen hut.

Natuurlijk komt de postbode weer langs, kan er geknutseld en geschminkt worden, en zal er op 3 verschillende momenten een jury langs komen.

Woensdag wordt de laatste hand gelegd aan de hutten en komt er ook een ‘baggerzwarte’ verrassing voor de kinderen. Wat het precies is, …. houden we nog even geheim.

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info