Winnaars ‘vergroen je school of vereniging’ bekend

Basisscholen de Bloeikas uit ’t Zand, De Ark uit Schagen en de ijsbaan in Sint-Maartensbrug komen als winnaars uit de bus. Ze hebben de meeste stemmen gekregen en ontvangen 5000 euro subsidie om hun idee uit te voeren.

De ijsbaan gaat struiken planten tegen de wind en voor groenere beleving tijdens het schaatsen. De basisschool de Bloeikas gaat aan de slag met hun schoolplein en De Ark uit Schagen legt een moestuin aan. Wethouder Hans Heddes: “Ik ben trots op deze plannen. Deze plannen zorgen voor meer groen in onze gemeente. Het is belangrijk is dat kinderen en volwassenen in een groene omgeving kunnen leren, spelen en sporten.’

Gemeente Schagen was op zoek naar ideeën die helpen om de (openbare) omgeving van een school of vereniging groener en aantrekkelijker te maken. Vier waardevolle plannen kwamen binnen.

Wethouder Joke Kruit: “Via ons participatieplatform www.samen.schagen.nl is er volop gestemd. Er zijn honderden stemmen binnengekomen. Het verschil tussen nummer 3 en 4 was klein; maar 150 stemmen. Dus na overleg met mijn collega wethouder hebben we besloten om ook de vierde te belonen. Basisschool Regenboog uit Stroet krijgt een donatie voor de aanleg van een moestuin. Er zijn dus alleen maar winnaars!”

De komende weken worden de plannen al gerealiseerd.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info