Winst voor Coen Donker bij RaboTop Petten

De vijfde Rabotop was verreden in Petten op zondag 20 november tijdens het Beukers Bike weekend op camping De Watersnip. De organisatie was in handen van WV West-Frisia die op de camping een zeer uitdagend technisch parcours had uitgezet. Het parcours bevatte snelle stukken asfalt, tussen stacaravans door, over schelpenpaden, buiten de camping om over zeer modderig terrein en veel bochtenwerk wat een mooie afwisseling gaf.

Vanuit ’t Zand waren wederom aanwezig Binck Burger en Coen Donker. Zij namen deel id categorie 3 (jeugd 13-14 jaar). Beiden hadden een goede start en kwamen na honderd meter goed de eerste bocht door. Terwijl Coen gelijk de leiding nam zat Binck in de volggroep van zes personen. De eerste ronde ging heel hard maar door het vele modder en enkele valpartijen werd het parcours steeds zwaarder.
Binck liet een gat vallen bij de volggroep naar Coen en kon helaas niet meer aanhaken terwijl Coen iedere ronde zijn voorsprong vergrootte. De harde wind en modder putte de renners uit en Coen finishte onbedreigd als eerste en Binck finishte als zevende.

Comité Wielerronde ’t Zand
Daarnaast bedankt Cees Donker namens de Zantemmer renners Gijs Burger, Binck Burger en Coen Donker het comité van de Wielerronde van ’t Zand voor de sponsoring om het fietsen mede mogelijk te maken. Gezien de RaboTop in Petten kunnen deze jongens de bijdrage goed gebruiken voor bijvoorbeeld het vervangen van slijtonderdelen.

De volgende RaboTop is 27 november in het Dijkgatbos.

rabotop-petten-coen-donker-en-binck-burger-3

rabotop-petten-coen-donker-en-binck-burger-2

rabotop-petten-coen-donker-en-binck-burger-1

rabotop-petten-coen-donker-en-binck-burger-4

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info