Informatie

De Zandstee

SAMEN MEER KUNNEN
“Lekker hoor, midden in het centrum van het dorp wonen. Alles is dichtbij. Dat had ik niet toen ik nog op de boerderij woonde. Toen ging ik niet zo veel de deur uit. Alles was te ver weg. Mijn dochter haalde altijd mijn boodschappen. Nu gaan we lekker samen. De winkel is toch aan de overkant.” Samen op stap gaan, dat is samen meer kunnen.

In het hart van ’t Zand
Lekker op het terras zitten, in de zon. Kijken wie er allemaal langs komt rijden. O nee, het pak sap is leeg. Geen punt, de supermarkt is aan de overkant. Op zondag naar de kerk? Daar woont u tenslotte naast. De Zandstee staat midden in het centrum van het dorp. Alle voorzieningen zijn dus op loopafstand.

Waar heeft u behoefte aan?
Of u nu lichte of zware zorg nodig heeft, u kunt in De Zandstee terecht. Mensen met zwaardere zorg komen via een indicatie in De Zandstee. Onze medewerkers staan 24 uur per dag voor u klaar. Samen maken we afspraken waar we u bij helpen en wat u zelf nog kunt. Als u zichzelf nog redt met wassen, douchen, aankleden en kleine huishoudelijke klusjes, kunt u dit zelf blijven doen. Zodra u daar zelf niet meer toe in staat bent, kunt u natuurlijk rekenen op de hulp van onze medewerkers. Woont u liever wat zelfstandiger? Dan kunt u een aanleunwoning huren. Een huurwoning is bij uitstek geschikt als u een lichtere zorgvraag heeft. Samen met de verzorging stemt u af waar u hulp bij nodig heeft. U krijgt de zorg via thuiszorg Samen vanuit De Zandstee. Vertrouwde gezichten, wel zo fijn. Voor mensen met dementie heeft De Zandstee de afdeling Groepswonen Dementie. Hier woont u samen met ongeveer tien bewoners op een afdeling, waar u kleinschalige verpleeghuiszorg krijgt.

Ieder mens is uniek. We leren u graag kennen, zodat we u kunnen bieden waar u behoefte aan heeft. Doet u graag mee aan activiteiten met medebewoners, of leest u liever een boekje? U kunt uw eigen dagindeling bepalen. Wanneer u in een aanleunwoning woont gaan wij er zelfs vanuit dat u uw eigen huishouden runt. Maar waar nodig kunnen wij altijd bijspringen. Samen kunnen we immers meer.

Thuiszorg
Ook als u niet in De Zandstee woont, maar in een andere woning in ’t Zand of omgeving kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam De Zandstee. Zo kunt u zo lang mogelijk in uw eigen, vertrouwde woning blijven wonen. Het thuiszorgteam van De Zandstee is een klein, lokaal team. Zo krijgt u zoveel mogelijk de zorg van dezelfde gezichten die u en uw omgeving als geen ander kennen. Woonzorggroep Samen regelt ook de verhuur voor de appartementen in de Wilhelminastraat. Om u hiervoor aan te melden, kunt u ons aanmeldingsformulier ‘aanmelding huurappartement/woning’ invullen en mailen naar verhuur@woonzorgggroepsamen.nl.

Behandeling thuis
Heeft u fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of diëtetiek nodig? Bij Samen bieden we ook behandeling bij u thuis. Onze therapeuten werken in kleine teams met meerdere disciplines bij elkaar. U krijgt uw eigen vaste therapeut toegewezen. Dankzij de korte lijnen met het zorgteam, zijn onze therapeuten altijd op de hoogte van uw actuele situatie en weet het zorgteam wat uw behandelaar met u afgesproken heeft.

Zo lang mogelijk zelfstandig
Heeft u moeite om uw dagindeling te bepalen? Dan kunt u terecht bij de dagactiviteiten in De Zandstee. Hier kunt u ook terecht als u nog zelfstandig in de omgeving woont. Samen met een groep besteden we de dag op een gestructureerde manier. Zo kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Wie werken er in De Zandstee?
Bij Woonzorggroep Samen werken veel enthousiaste mensen, die dagelijks klaar staan om de best mogelijke ouderenzorg te bieden. Daarnaast zijn bij ons vele vrijwilligers, leerlingen en stagiaires actief. Al deze mensen zijn voor ons zeer waardevol. Goed, voldoende en gemotiveerd personeel is belangrijk om goede zorg te verlenen.

Meer informatie
Telefoonnummer: 088 – 619 4000
E-mailadres: bemiddelingsbureau@woonzorggroepsamen.nl

Vrijwilligers Vacatures

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze organisatie. Zonder vrijwilligers kunnen wij niet de huidige kwaliteit van zorg en veelheid aan activiteiten bieden. Onze vrijwilligers vervullen een belangrijke rol, niet alleen vanwege de ondersteuning die zij onze cliënten bieden, maar ook als brug naar de maatschappij.

Denk je erover om vrijwilliger te worden bij Samen? Je kunt ons op verschillende manieren ondersteunen. Bijvoorbeeld door te helpen bij de activiteiten die we organiseren, op de dagactiviteiten, of bij individuele activiteiten zoals een cliënt helpen bij het lezen van de krant, met iemand te gaan wandelen, een gezelschapsspelletje met iemand te spelen of assisteren bij het boodschappen doen.

Als vrijwilliger zet je je niet alleen in voor een ander, je krijgt er zelf ook veel waardering voor terug.

Vacature: Maatje met een gezellig praatje 
Wij zoeken per direct een vrijwilliger die op bezoek wilt komen voor een gezellig praatje, een wandeling en om samen boodschappen te doen. Je tijdsinvestering: 1 a 2 uurtjes per week. Dag is nader te bepalen.

Vacature: Gastvrouw tijdens Happy Hour
Maandelijks organiseren wij een gezellige Happy Hour voor onze bewoners. Elke maand kiezen de we samen met onze bewoners een ander thema uit. Wij kunnen versterking gebruiken tijdens dit gezellige themadiner. Je assisteert bij het voorbereiden van de maaltijd, het uitserveren van de maaltijd en zorgt voor een gezellig praatje. Je tijdsinvestering: 3 uurtjes per maand.

Meer informatie?
Neem contact op met Thessa Dudink-Latupeirissa (Regisseur Welzijn)
Email: thessa.latupeirissa@wzgsamen.nl