Infrastructuur

Centraal gelegen in de Kop van Noord-Holland

’t Zand is één van de dorpen van de gemeente Schagen in de Kop van Noord-Holland en ligt in het hart van het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland. In het voorjaar staat het dorp dan ook letterlijk en figuurlijk in bloei. Daarnaast is het dorp centraal gelegen tussen strand en stad. Binnen een paar kilometer ben je op het Noordzeestrand en een paar kilometer verder sta je in het gezellige centrum van winkelstad Schagen.

Het dorp ligt aan de westkant langs de N9 (Rijksweg van Alkmaar naar Den Helder) en het Noord-Hollands kanaal. Aan de oostkant ligt het dorp aan de Anna Paulownaweg (N249), welke je binnen een half uur naar de Afsluitdijk richting Friesland brengt.

foto_kaart_infrastructuur

Het dorp is via allerlei wegen en fietspaden zeer goed te bereiken. Vanuit ’t Zand ben je in vijf minuten in Schagen, in twintig minuten in Den Helder en binnen het half uur in Alkmaar. Wil je heerlijk uitwaaien of zonnen op het strand van Callantsoog of Groote Keeten is dit met de auto op vijf minuten afstand en met de fiets bent u er in twintig minuten. Vanaf het NS-station in Schagen zijn er goede treinverbindingen, van daaruit zit je bijvoorbeeld binnen een uur in Amsterdam. Ook zijn er regelmatige busverbindingen met Den Helder en Alkmaar en dorpen in de regio.