Zandstock 2023 verplaatst

Het Zandstock festival in 2023 is verplaatst naar een ander weekend. In plaats van het welbekende tweede weekend van augustus zal Zandstock voortaan plaatsvinden in het laatste weekend van oktober.

De organisatie geeft aan dat deze beslissing niet zomaar uit de lucht is komen vallen. De voorzitter geeft in een Teams call met de Zandspeld aan waarom men heeft gekozen voor dit opmekelijke besluit: “In de geijkte festival-maanden is het lastig de acts te boeken die we graag zouden willen omdat er erg veel concurrentie is van andere festivals”

De secretaris vult vervolgens aan: “Tevens gaat de klok in dat weekend een uurtje achteruit, dus kunnen we een uur langer doorgaan. (of uitslapen) en we hebben geen last van mensen die op vakantie zijn, de kermis is al weer even achter ons, kortom de ideale datum!”

Waarom heeft men dit dan niet eerder al gedaan is? Simpel, het weer is meestal helemaal ruk eind oktober. Harde wind, kou en regen, niet echt festival weer.
Nu het afgelopen weekend 20-25 graden was met mooi rustig weer is die laatste hobbel weggenomen.

Of de temperaturen ieder jaar zo hoog zullen zijn in het laatste weekend van oktober moeten we afwachten maar volgens het Zandstock bestuur “is die klimaatverandering wel een blijvertje…”

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info