Zandtemer mountainbikers in actie in Berlicum

Coen Donker en Binck Burger reden afgelopen zaterdag de tweede landelijke Jeugd Competitie in Berlicum. Een verslag en foto’s van Cees Donker.

Deze tweede landelijke Jeugd Competitie in Berlicum is verreden op het prachtige bosrijke recreatiegebied ‘Engelenstede’. De MTB club The Whoopers hadden een mooi parcours uitgezet. Er waren diverse technische stukken, veel single track met genoeg plaatsen om in te halen, aangelegde heuveltjes en een zandbak.
Coen Donker startte in categorie 6 met totaal 41 deelnemers. Met zijn 7e plaatsing mij mocht op de eerste startrij staan wegens niet inschrijven van twee deelnemers. Ze hadden een ronde van ca. 4,5 km en ze moesten vijf ronden fietsen. Coen had wederom een vliegende start en kwam na vierhonderd meter als eerste over de meet! Zo heeft hij de eerste driekwart ronde op kop gereden. Dit tempo kon hij niet volhouden maar reed twee ronden goed mee in de kopgroep van 7 personen. Door een technisch probleem viel na de tweede ronde zijn ketting steeds eraf waardoor hij de kopgroep moest lossen. Hij werd in de vierde ronde ingehaald door twee personen waaraan hij zich kon optrekken maar in de laatste ronde reed hij goed weg om te finishen als achtste

Binck Burger startte in categorie 7 met 32 deelnemers. Hij was als 24ste geplaatst en stond op de vijfde startrij opgesteld en reed ook een ca 4,5 km ronde. Bij de start reed Binck naar de buitenkant maar door het gedrang en de wijde bocht werd hij bijna het lint in gefietst. Hij kwam daardoor als 27ste over het eerste meetpunt. In de eerste drie ronden reed hij vlak op de 27stee plaats maar had het erg zwaar. In de laatste drie ronden kreeg hij de trappers niet goed meer rond en viel hij terug naar de laatste positie. Hij heeft de wedstrijd uitgereden en zijn twee klasseringen genoteerd. Volgende week is Binck op trainingskamp met WV NH bij het Parkhotel en kan de eerste volgende wedstrijd als schrapwedstrijd inzetten.

De volgende LJC is in Burg-Haamstede 26 maart.

 

Mountainbike Binck Burger en Coen Donker (2)

Mountainbike Binck Burger en Coen Donker (3)

Mountainbike Binck Burger en Coen Donker (4)

Mountainbike Binck Burger en Coen Donker (5)

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info