Zandtemer podium bij Dikke Banden Race Julianadorp

Tijdens deze jaarlijks terugkerende funwedstijd in Julianadorp voor de jeugd deden zes Zandtemers mee. Het rondje was snel en weer werkte goed mee wat het een aangenaam en gezellig evenement maakte.

In de jongste categorie reed Kiet Burger mee in een puike race van twintig minuten. Hij heeft goed gestreden en vermoeid maar voldaan viel hij net buiten het podium.
In de een na oudste categorie reden Jur Veldman en Hessel Zwaan mee en deze categorie was goed bezet. Waarschijnlijk doordat Jur zijn zeer roestige ketting voor de wedstrijd nog van een beetje olie had voorzien reed hij een sterke race en finishte als derde.
In de oudste categorie reden Binck Burger, Barry Zwaan en Coen Donker als enige mee dus sowieso een mooi Zandtemer podium alleen welke plaatsen! De eerste ronden reden de mannen met zijn drieën, maar voor Barry was het tempo net te hoog en hij haakte als eerste af. Binck en Coen gingen vervolgens om de twee ronden kop over kop rijden wat goed liep. Dit liep goed totdat Binck zijn voorderailleur mankementen ging vertonen met als gevolg dat hij niet zijn grote voorblad kon gebruiken. Hierdoor moest hij Coen laten lopen wat erg jammer was. De uitslag is dan geworden 1e Coen 2e Binck en 3e Barry.
De volgende wedstrijd is de kermiscross van Zijdewind op zondag 11 september.

Dikke Banden Race Julianadorp 2016 (1)

Dikke Banden Race Julianadorp 2016 (2)

Dikke Banden Race Julianadorp 2016 (3)

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info