Ze zijn er weer! Nee, ze waren er weer!

In de maand november heeft de stichting Samen Vrienden voor het eerst een erwtensoep-actie georganiseerd. Dit als alternatief, want eigenlijk zou er een West-friese maaltijd georganiseerd worden, waarbij grauwe erwten tot het hoofdgerecht behoren.  

Deze West-friese avond levert geld op voor de Stichting Samen Vrienden, een goede doelen club die activiteiten ontplooit om geld in te zamelen ten behoeve van de bewoners van alle zorgtehuizen van Samen. Met name om de 2 rolstoelbussen op de weg te houden is jaarlijks een flink bedrag nodig.

 

Onze alternatieve erwtensoepactie bleek een groot succes te zijn. Er is bijna 700 liter erwtensoep verkocht. De koks van Magnushof hebben nog de blaren op hun handen staan van het roeren in de grote pannen met soep.

Traditioneel verkoopt Samen Vrienden op 31 december ook oliebollen en appelbeignets, met het zelfde doel. Namelijk, naast de rolstoelbussen, activiteiten voor de bewoners binnen de zorgcentra financieel ondersteunen. Dus alle bewoners van de 22 zorginstellingen van Woonzorggroep Samen hebben baat bij een goede verkoop van oliebollen.

En nu op 11 januari kunnen we melden dat ook de oliebollen verkoop weer een groot succes was. Het was improviseren, want onze gebruikelijke verkoop mocht niet in Magnushof plaatsvinden, maar het is allemaal heel goed verlopen. Er zijn circa 4500 olie-, krentenbollen en appelbeignets verkocht.

De opbrengst van deze acties samen heeft de stichting een bedrag opgeleverd van iets meer dan 6.000 euro. En dat alles door uw medewerking! Waarvoor onze hartelijke dank. !!

Hopelijk wilt u ons aan het einde van dit jaar wederom ondersteunen en deze heerlijke lekkernijen aanschaffen, want ………………..Dan zijn ze er weer!

Het bestuur van de stichting Samen Vrienden wenst u een voorspoedig en vooral gezond 2021.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info